Λίγο μετά το τέλος του αγώνα Ελλάδα - Κροατία, που σήμανε και το αποκλεισμό μας από τα τελικά του Παγκοσμίου κυπέλλου, ο Γερμανός Ομοσπονδιακός τεχνικός ήταν ξεκάθαρος μιλώντας στους δημοσιογράφους:
«Η επόμενη μέρα θα είναι σίγουρα θλιμμένη, γιατί είχαμε μία μεγάλη ευκαιρία να περάσουμε στο Μουντιάλ, αλλά δεν τα καταφέραμε. Φυσικά και θα παραμείνω στον πάγκο της Εθνικής».

Γράφει ο Γιάννης Χατζηιωαννίδης


Παρερμηνείες δεν χωρούν στην τοποθέτηση του. Ο κ. Σκίμπε μίλησε σε πρώτο πληθυντικό, για την επόμενη μέρα, παρότι ακόμη δεν έχει επισημοποιηθεί η παραμονή του στον πάγκο της «γαλανόλευκης».

Οι πληροφορίες βέβαια από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία λένε άλλα. Η επόμενη μέρα για το εθνικό συγκρότημα περιλαμβάνει αποφάσεις και εν συνεχεία μία εντελώς διαφορετική πραγματικότητα, καθώς πλέον μπροστά μας βρίσκονται τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου.

Το θέμα του προπονητή είναι το πλέον βασικό για τον Βαγγέλη Γραμμένο και τους συνεργάτες του. Αυτή την ώρα όλα είναι στο αέρα, αφού το μέλλον του Σκίμπε δεν έχει ξεκαθαρίσει. Για α είμαστε δίκαιοι , η δουλειά του δε μπορεί να θεωρηθεί αποτυχημένη. Αποκλειστήκαμε από μια καλύτερη ομάδα όπως είναι η Κροατία, ενώ η συσπείρωση της εθνικής έφτασε σε υψηλά επίπεδα, όπως και το κλίμα της ομάδας. Στα συν επίσης και το κοουτσαρισμα του στα περισσότερα παιχνίδια, που ήταν αρκετά καλό.

Στην αντίπερα όχθη, στον Γερμανό κόουτς καταλογίζονται εμμονές σε κλίσεις συγκεκριμένων παικτών, που όπως φάνηκε στο γήπεδο ήταν λανθασμένες. Τι λένε ομως οι ποδοσφαιριστές; Επισήμως τίποτε, αλλά όπως διαρρέεται επιθυμούν την παραμονή του στο τιμόνι της Εθνικής ομάδας. Πριν τρεις μέρες ο Παπασταθόπουλος, στην δήλωση του περί εθνικής ομάδας ( αποκτήσαμε ομοιογένεια, γίναμε ομάδα) ουσιαστικά αβαντάρισε τον κόουτς.

Όπως ανέφερα ο Βαγγέλης Γραμμένος μελετά προσεκτικά όλες τις κινήσεις του. Οι συμβουλές που δέχεται κάνουν λόγο για αλλαγή στον Εθνικό πάγκο και πρόσληψη Ελληνα τεχνικού. Το όνομα του Άγγελου Αναστασιάδη, είναι αυτό που ακούγεται περισσότερο δυνατά από οποιαδήποτε άλλο, ενώ ακολουθεί και ο Τραιανός Δέλλας, αν και οι πληροφορίες τον θέλουν στο τιμόνι της Ελπίδων.

Όλα αυτά, ετούτη την ώρα βρίσκονται στον νου του προέδρου της ΕΠΟ. Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για ένα ζήτημα που θα πρέπει να ξεκαθαρίσει σύντομα. Το επόμενο διάστημα είναι κρίσιμο για όλους και περισσότερο για τους ποδοσφαιριστές που θα πρέπει να ξέρουν με ποιον τεχνικό θα πορευτούν , αλλά και για την ΕΠΟ, που θα πρέπει να αποφασίσει ποιος θα κρατήσει τα κλειδιά της Εθνικής ομάδας, αλλά και του Εθνικού ποδοσφαιρικού σχεδιασμού.

Να σημειώσουμε επίσης και την οριστική απόφαση της Εθνικής ομάδας να αποχωρήσει από το Καραΐσκάκη, και να μετακινηθεί προς Βορρά.