Στην τελική ευθεία έχει μπει η προετοιμασία της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου ενόψει των δυο αγωνων, στον δρόμο για τα τελικά του Παγκοσμίου κυπέλλου του 2018 στην Ρωσία.
Του Γιάννη Χατζηιωαννίδη

Θυμίζουμε πως το εθνικό συγκρότημα θα αντιμετωπίσει το Σάββατο την Κύπρο στο ΓΣΠ της Λευκωσίας για την 9η αγωνιστική και τρεις ημέρες αργότερα θα υποδεχθεί το Γιβραλτάρ στο γήπεδο Καραΐσκάκη, με μόνο στόχο το 2 στα 2, προκειμένου για να μείνει σε τροχιά πρόκρισης. Όμως τα νέα δεν είναι καθόλου νέα για τον Μίκαελ Σκίμπε. Η εξέταση που υποβλήθηκε ο Τάσος Δώνης για το πρόβλημα στο ισχίο έδειξε πως δε θα μπορέσει να αγωνιστεί στα ματς με Βέλγιο και Γιβραλτάρ. Οι ενοχλήσεις που ένιωθε ο νεαρός άσος της Στουτγκάρδης δεν υποχώρησαν με αποτέλεσμα ο κορυφαίος των αναμετρήσεων με Εσθονία και Βέλγιο να τίθεται εκτός μάχης.

Ο Δώνης "κουβαλάει" αυτές τις ενοχλήσεις από τη Γερμανία, ωστόσο στα ρεπορτάζ των συναδέλφων από τη Στουτγκάρδη γινόταν λόγος για συσσωρευμένη κούραση. Τελικά, το πρόβλημα ήταν κάτι μεγαλύτερο από κούραση, κάτι που διαπιστώθηκε ύστερα απότη μαγνητική τομογραφία. Αξίζει να αναφέρουμε πως κατόπιν επικοινωνίας με την ομάδα του και προσωπικής επιθυμίας του ίδιου του Δώνη, ο διεθνής μεσοεπιθετικός θα ακολουθήσει την Εθνική στη Μεγαλόνησο.

Βεβαια τίποτε πλέον δεν εξαρτάται από εμάς, καθώς η γκέλα με την Εσθονία, έχει φέρει την εθνική μας σε μειονεκτική θέση. Με την ήττα από το Βέλγιο πέσαμε στην 3η θέση και πλέον θέλουμε καλύτερα αποτελέσματα σε σχέση με τους Βόσνιους και κυρίως το Βέλγιο που έχει προκριθεί να μας κάνει δώρο το Σάββατο, κόβοντας βαθμούς από τους αντιπάλους μας. Και πάλι όμως, οι δύο βαθμοί που χάσαμε με την Εσθονία μπορεί να κοστίσουν, ακόμη και αν βγούμε στη 2η θέση, καθώς είναι πιθανόν να μην είμαστε στις 8 καλύτερες "δεύτερες" των ομίλων, που θα πάνε στα μπαράζ.

Η αποστολή της εθνικης ομάδας αναχωρεί σήμερα το πρωί (11.00) για Λευκωσία