Mε εντατικούς ρυθμούς ολοκλήρωσε  ο ΠΑΟΚ την προετοιμασία του για την έναρξη των  επίσημων υποχρεώσεων της ομάδας. 
Ο πρωταθλητής Ελλάδας θα αντιμετωπίσει το Σάββατο τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης στο κλειστό του Αιγινίου για τον θεσμό του Λίγκ Κάπ στις 19.00.  Η ομάδα προσπαθεί να συνέλθει από το ψυχολογικό σοκ του νέου τραυματισμού του Γκόμεζ, αλλά έτσι και αλλιώς είναι το πρώτο φαβορί για την πρόκριση στο final 4, και  θέλει να κατακτήσει το τρόπαιο. το οποίο είναι το μόνο που λείπει από την τροπαιοθήκη. Η διοίκηση της ομάδας θα βρεθεί σύσσωμη στο κλειστό του Αιγινίου, ενώ και οπαδοί του ΠΑΟΚ από τις γύρω περιοχές θα βρεθούν στο γήπεδο για να συμπαρασταθούν στους παίκτες του Ελγκέτα. Ένας από τους ανθρώπους που βρίσκεται κοντά στην διοίκηση, ενώ έχει διατελέσει και έφορος του τμήματος, ο Ηλίας Εμμανουηλίδης, μιλώντας για το ξεκίνημα της σεζόν δήλωσε:
“Επιτέλους ξεκινάνε οι αγώνες. Το πρόβλημα που προέκυψε την τελευταία στιγμή με τον Γκομεζ πιστεύω πως θα ξεπεραστεί γρήγορα. Όχι πανικός.
Είμαι βέβαιος πώς και φέτος, όπως όλα τα τελευταία χρόνια, η ομάδα θα φτάσει στην υλοποίηση των στόχων της. Τα παιδιά και ο κόουτς δούλεψαν και δουλεύουν σκληρά, ενώ και η διοίκηση Τσαλόπουλου είναι συνεχώς δίπλα τους. Το τμήμα είναι σε πολύ υψηλά επαγγελματικά στάνταρ.
Νομίζω πώς ο ΠΑΟΚ είναι μακράν το πιο νοικοκυρεμένο σωματείο στην χώρα μας. Και όχι μόνο τώρα που κατακτά τους τίτλους αλλά και στο παρελθόν. Νομίζω πως γενικότερα ο Θανάσης Κατσαρής έχει τον ΑΣ χωρίς κανένα ψεγάδι.  Υπάρχουν τα δυο πρώτα επίσημα παιχνίδια, με Εθνικό Αλεξανδρούπολης και νίκη Αιγινίου, όπου ο ΠΑΟΚ θα τεστάρει την αγωνιστική του ετοιμότητα ενόψει του πρωταθλήματος, άλλα συγχρόνως θέλει τις δυο νίκες για να βρεθεί στο Final-4 του League Cup”. Είναι το μόνο τρόπαιο που δεν έχει στην συλλογή του.