Στη Βουλή φέρνει το θέμα του Ορφανοτροφείου της Τούμπας ο Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης της Ν.Δ. και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης,  με ερώτησή του προς την υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.


Ο κ. Καλαφάτης ζητά να μάθει τι συνέβη, τελικά, με το θέμα του οικοπέδου, αν προτάθηκε, όντως, στην Ιερά Μητρόπολη, η λύση της ανταλλαγής εκτάσεων, αν υπήρξε όντως θετική απόκριση και, κυρίως, πώς θα προωθηθεί μια «νέα λύση» χωρίς να επιβαρυνθεί το παραμικρό ο πολίτης, αφού στην περίπτωση της ανέγερσης Ιδρύματος Χρονίως Πασχόντων, για την οποία είχε γίνει η διάθεση του οικοπέδου στην Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, το κόστος είχε επωμιστεί η Εκκλησία.

«Τι συμβαίνει, αλήθεια, με το οικόπεδο του Ορφανοτροφείου της Τούμπας; Ασχολήθηκε κανείς σοβαρά, ή ήταν άλλη μια δουλειά του ποδαριού από πλευράς κυβέρνησης αλλά και της διοίκησης του Δήμου Θεσσαλονίκης; Και ποιος εμπαίζει τους Θεσσαλονικείς; Η κυβέρνηση οφείλει να δώσει απαντήσεις και να αφήσει στην άκρη την τακτική των διαρροών», δήλωσε.

Και πρόσθεσε: «Είναι καιρός, τόσο η κυβέρνηση, όσο και η διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης, να σταματήσουν να διοικούν μέσω διαρροών και να απαντήσουν ευθέως και ειλικρινώς. Αν, φυσικά, έχουν σχέδιο κι αν δεν έχουν σκοπό, απλώς, να πετάξουν τη μπάλα στην εξέδρα και να εμπαίξουν, για άλλη μία φορά, τους Θεσσαλονικείς».