Μαίνεται η πυρκαγιά που ξέσπασε, νωρίς το απόγευμα, στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής και συγκεκριμένα στην περιοχή Μόλα Καλύβα.
Στο σημείο επιχειρούν 45 πυροσβέστες με 22 οχήματα, όπως επίσης 17 άτομο πεζοπόρο τμήμα και εθελοντές. Επίσης, με το φως του ήλιου ρίψεις έκαναν τρία πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου Καναντέρ κι ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο.

Η πυρκαγιά φαίνεται πως ξεκίνησε από τα πρανή της επαρχιακής οδού που οδηγεί στο Παλιούρι. Οι φλόγες, λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή, επεκτάθηκαν με μεγάλη ταχύτητα κι "έγλειψαν" τους τοίχους των πρώτων σπιτιών του οικισμού. Μάλιστα, παρά τις προσπάθειες των πυροσβεστών, ένα από τα σπίτια, τελικά, τυλίχθηκε στις φλόγες.

Με προτροπή των αρχών, ηλικιωμένοι που υπήρχε το ενδεχόμενο να παρουσιάσουν αναπνευστικά προβλήματα, καθώς και παιδιά, απομακρύνθηκαν από τον οικισμό.

Σε επιφυλακή βρίσκονται και οι κάτοικοι της άλλης πλευράς της χερσονήσου, χωρίς, πάντως, οι φλόγες, να έχουν "περάσει" την κορυφογραμμή.

Οι άνεμοι, που άλλαζαν συνεχώς κατευθύνσεις, "έσπρωξαν", σε κάποια στιγμή, τη φωτιά προς τη Νέα Σκιώνη. Αυτήν την ώρα πάντως (20:30) οι άνεμοι δείχνουν να έχουν κοπάσει.

Στο σημείο της πυρκαγιάς έσπευσε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απ. Τζιτζικώστας.