Στη δεύτερη θέση της ελληνικής αγοράς ταχυμεταφορών, έναντι της πέμπτης σήμερα, στοχεύει να αναρριχηθεί η θυγατρική των Ελληνικών Ταχυδρομείων, ΕΛΤΑ Courier, στο διάστημα μέχρι το 2019, στο πλαίσιο της τριετούς στρατηγικής ανάπτυξής της (2017-2019). 


Τα παραπάνω γνωστοποιήθηκαν στη διάρκεια σημερινής συνέντευξης Τύπου στη Θεσσαλονίκη, με την ευκαιρία της συμμετοχής της εταιρείας στην 82η Διεθνή 'Εκθεση (ΔΕΘ), για πρώτη φορά διακριτά από τη μητρική της, με την οποία "εργάζεται συμπληρωματικά και όχι ανταγωνιστικά", όπως ξεκαθάρισε ο κ.Φειδοπιάστης. Ο ίδιος διατύπωσε την εκτίμηση ότι το μερίδιο αγοράς των συμβατικών ταχυδρομείων στην ελληνική αγορά "μπορεί να μειώνεται, αλλά δεν τελειώνει".

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της εταιρείας, Αντώνη Φειδοπιάστη, η φετινή χρήση αναμένεται να κλείσει με τζίρο ύψους 34-35 εκατ. ευρώ, ενώ η εκτίμηση για το 2019 είναι -κατά τον διευθύνοντα σύμβουλο, Δημήτρη Αποστολάκο- ότι ο κύκλος εργασιών θα διαμορφωθεί σε περίπου 50 εκατ. ευρώ, με βάση τον ισχύοντα σχεδιασμό και τα προγραμματισμένα έργα.

Στο πλαίσιο του τριετούς marketing plan της εταιρείας, στην περίοδο έως το 2019 θα επιδιωχθούν ακόμη η μεσοσταθμική αύξηση εσόδων κατά 8% ετησίως, η βελτίωση των δεικτών ποιότητας στο 97% από 91%, η άνοδος της αναγνωρισιμότητάς της στο 90% από 60% και η ένταξη 85 νέων πρακτορείων και αυτόματων σταθμών στο δίκτυο της ΕΛΤΑ Courier, όπως επισήμανε ο γενικός διευθυντής της, Παναγιώτης Πανάγος. Σε ό,τι αφορά τους αυτόματους σταθμούς, ο κ.Αποστολάκος επισήμανε ότι προωθείται πιλοτικό πρόγραμμα, σε πρώτη φάση για δέκα αυτόματες θυρίδες, στο Λεκανοπέδιο.

Από το ΑΠΕ-ΜΠΕ