[ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 2][bleft]

Εγκαινιάστηκε το περίπτερο της Κίνας στη ΔΕΘ
Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας εγκαινίασε το περίπτερο της Κίνας που είναι η τιμώμενη χώρα στη φετινή 82η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.


Ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος στο θεσμό της τιμώμενης χώρας της ΔΕΘ, τόνισε πως η Ελλάδα μπορεί να συνεργαστεί με υπερδυνάμεις της οικονομίας. 

«Μέσα από τη συνεργασία μας με τις κινεζικές επιχειρήσεις θα προχωρήσουμε γοργά για να μετατρέψουμε την Ελλάδα σε έναν παγκόσμιο οικονομικό, επιχειρηματικό, διαμετακομιστικό κόμβο», είπε κατά την ομιλία του ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Μετά την επένδυση στο λιμάνι του Πειραιά από τον Cosco, εμφανίστηκε πολύ μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον από κινεζικές επιχειρήσεις για την Ελλάδα».

Και πρόσθεσε: «Η Θεσσαλονίκη και η Βόρεια Ελλάδα γενικότερα, μετά τον Πειραιά, μπορεί να είναι αυτή που θα διαδραματίσει έναν ξεχωριστό ρόλο στη σύσφιξη Ελλάδας και Κίνας, έναν ξεχωριστό ρόλο και στην προσέλκυση επενδύσεων που θα αναδείξουν την πολύ σημαντική σχέση που οικοδομούμε».

Το 2018, τιμώμενη χώρα στη ΔΕΘ θα είναι οι ΗΠΑ.Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


PUBLI

Απαντήσεις στις 15 πιο συχνές ερωτήσεις των πολιτών για το νέο Σύστημα Ελεγχόμενης Στάθμευσης της Θεσσαλονίκης

Στις πρώτες εβδομάδες εφαρμογής του, το νέο Σύστημα Ελεγχόμενης Στάθμευσης (ΣΕΣ) του Δήμου Θεσσαλονίκης , έχει δημιουργήσει ένα νέο ...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Πολιτική][bsummary]

OIKONOMIA

[Οικονομία][bsummary]

ΕΓΚΛΗΜΑ

[Αστυνομικά][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[Υγεία][bsummary]

SPORTS

[Αθλητικά][bleft]

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

[Φωτορεπορτάζ][bleft]