Ο τεκτονικός σεισμός που συνετελέσθη στην Τούμπα, ταρακούνησε όχι μόνο το Ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά και το ίδιο το Ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, καθώς η άφιξη παικτών πρώτης κλάσης, έτυχε ιδιαίτερης αναφοράς από τον Ευρωπαϊκό αθλητικό τύπο.
Γράφει ο Γιάννης Χατζηιωαννίδης


Ακόμη και ο πλέον ανίδεος ποδοσφαιρικά γνώριζε πώς η απόκτηση αυτών των ποδοσφαιριστών ήταν απόλυτα χρήσιμες για να οδηγήσουν τον ΠΑΟΚ στους στόχους του. Και ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας. Στόχος πλέον και μάλιστα ξεκάθαρος είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος. Το κύπελλο μπορεί να είναι ένας τίτλος, αλλά και πριν τον Σαββίδη, ο ΠΑΟΚ, κατακτούσε μία στο τόσο ένα κύπελλο. Το πρωτάθλημα είναι αυτό που καίει και τον κόσμο της ομάδας αλλά και τη οικογένεια Σαββίδη, που ξόδεψε έναν πακτωλό χρημάτων για να φέρει τον ΠΑΟΚ απέναντι από τον Ολυμπιακό. με το οπλοστάσιο του γεμάτο. Δικαιολογίες δεν υπάρχουν πλέον. Για κανέναν. Και πολύ περισσότερο για τον Λουτσέσκου, που πλέον πρέπει να διαχειριστεί ένα ρόστερ γεμάτο από παίκτες ποιότητας. Πιστεύω πώς τις τελευταίες μεταγραφές που έσπειραν θύελλα ενθουσιασμού στις τάξεις των οπαδών, ο ΠΑΟΚ τις διαχειρίστηκε πάρα πολύ σωστά, και ΟΧΙ κάτω από καθεστώς έντονης πίεσης και σπασμωδικές κινήσεις που δεν έφερναν κανένα αποτέλεσμα. Οι Ζαμπράνο, Βιεϊρίνια, Μαουρίτσιο, Καντουρί ειναι ποδοσφαιριστές που προορίζονται για βασικοί, και είναι σαφώς πολύ καλύτεροι από τους υπάρχοντες, αλλά, θα πρέπει να είναι τόσο ικανοί που θα μπορείς να στηρίξεις πλάνο της επόμενης περιόδου. Τουλάχιστον… Υπάρχουν βέβαια και άλλοι στόχοι να επιτευχθούν. Άποψη μου. Ο Ιβάν Σαββίδης κατόρθωσε να δημιουργήσει έναν ΠΑΟΚ εξίσου μεγάλο αγωνιστικά με το οικονομικό επίπεδο στο οποίο βρίσκεται η ΠΑΕ. Άρα εχει γράψει ήδη ιστορία ως πιο πετυχημένος μεγαλομέτοχος και πρόεδρος από την ίδρυση του συλλόγου. Η κατάκτηση του πρωταθλήματος πυρπολεί τα όνειρα των απανταχού οπαδών του Δικεφάλου, και είναι ο μεγάλος καημός και του Ιβαν Σαββίδη που θα ανεβάσει στην στρατόσφαιρα τους φίλους του ΠΑΟΚ. Αν μάλιστα χαρίσει στον σύλλογο ένα νέο γήπεδο, έστω την ανακαινισμένη Τούμπα, θα είναι πολύ δύσκολο να βρει κανείς την κατάλληλη λέξη στο πλούσιο ελληνικό λεξιλόγιο για να χαρακτηρίσει την προσφορά του στην ΠΑΟΚτσήδικη οικογένεια… Ας μην μας διαφεύγει αυτό.


ΣΣ1

Για το βόλεϊ είναι νωρίς να προβούμε σε κρίσεις. Υπάρχουν φιλικά παιχνίδια μπροστά μας, το πρωτάθλημα αργεί, αλλά η ομάδα δομήθηκε έτσι, που και πάλι θα έχει τον πρώτο λόγο για τον τίτλο. Ελπίζουμε η κοσμογονία στο ποδόσφαιρο να φέρει ακόμη περισσότερα διαρκείας στο βόλει. Το σημειώνω και πάλι. ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός θα διεκδικήσουν το πρωτάθλημα. Οι άλλοι είναι πολύ πίσω. Χωρίς κανένα ιχνος έπαρσης η σημείωση μου αυτη.
ΣΣ2 

Παρ'α την νέα γκέλα της περασμένης αγωνιστικής στην Ριζούπολη, αν όχι φέτος το πρωτάθλημα, τότε πότε;