Ανακοίνωση με την οποία αποδοκιμάζει τα όσα είπε ο πρώην γενικός γραμματέας Δημοσίων Έργων, Στράτος Σιμόπουλος για την Δημοτική Τηλεόραση TV100, εξέδωσε η ΕΣΗΕΜ-Θ
"Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ αποδοκιμάζει την εξωθεσμική παρέμβαση του πρώην γενικού γραμματέα Δημοσίων Έργων, Στράτου Σιμόπουλου, στο δημοσιογραφικό έργο των εργαζομένων στην Δημοτική Τηλεόραση TV100. Ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ, σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε, κατηγορεί τους δημοσιογράφους των δημοτικών ΜΜΕ ότι ενημερώνουν μονομερώς το κοινό για το θέμα του Μετρό Θεσσαλονίκης και μάλιστα επειδή υπακούουν σε «άνωθεν εντολή»", τονίζεται στην ανακοίνωση της η ΕΣΗΕΜ-Θ και προσθέτει:

"Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ τονίζει ότι οι δημοσιογράφοι της TV100 ασκούν το έργο τους με σεβασμό στις δεοντολογικές αρχές του επαγγέλματος και αποκλειστικός σκοπός τους είναι να ενημερώνουν το κοινό και όχι να υπηρετούν προσωπικές πολιτικές φιλοδοξίες, όπως αυτές που αποκαλύπτει η απαράδεκτη δημόσια τοποθέτηση του κ. Σιμόπουλου.

Κάθε υπαινιγμός για «άνωθεν παρεμβάσεις» που καθορίζουν το δημοσιογραφικό έργο, αν δεν τεκμηριώνεται, εντάσσεται αποκλειστικά στο πεδίο της κοινής συκοφαντίας".