Πιο εύκολα από ό,τι δείχνει το τελικό 1-0 κέρδισε ο ΠΑΟΚ τον ΠΑΣ- Γιάννινα στην άδεια, λόγω τιμωρίας Τούμπα, σήμερα το απόγευμα.


Οι γηπεδούχοι μπήκαν αποφασισμένοι να παίξουν παιχνίδι κυριαρχίας και τα κατάφεραν. Ήταν, όμως, άτυχοι, καθώς έβλεπαν στις τελικές προσπάθειές τους η μπάλα να φεύγει άουτ! Μάλιστα, στα χασομέρια του α μέρους είδαν την μπάλα να χτυπά το δεξί κάθετο του Βελλίδη σε κεφαλιά του Πρίγιοβιτς.

Σε όλο αυτό το χρονικό διάστημα, ο ΠΑΣ δεν κλείστηκε, μεν, στα καρέ του, όμως δεν έκανε και τη φάση στην αντεπίθεση, ώστε να δείξει πως διεκδικούσε κάτι παραπάνω από την ισοπαλία στο παιχνίδι. Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν στο ίδιο στιλ και στο β μέρος και μόνον μετά το 75' όταν ο ΠΑΟΚ προσπαθούσε να διαχειριστεί το 1-0, εμφανίστηκαν προς την περιοχή του ΠΑΟΚ -αλλά και πάλι μεγάλη ευκαιρία δεν έκαναν.

Αντίθετα, οι γηπεδούχοι συνέχισαν και στο β μέρος το παιχνίδι κατοχής και έδειχναν πως ήταν θέμα χρόνου να πετύχουν γκολ. Το έκαναν χάρη σε απίστευτη σέντρα του Τσίμιροτ, που από το χώρο μεταξύ κέντρου και μεγάλης περιοχής και αριστερά έστειλε την μπάλα στο δεύτερο δοκάρι, εκεί όπου ο Μάτος έπιασε κεφαλιά - πάσα στον Πρίγιοβιτς, για να στείλει ο Σέρβος την μπάλα στα δίχτυα, επίσης με το κεφάλι.

Αξίζουν δυο λόγια παραπάνω γι αυτό το γκολ. Ο Πρίγιοβιτς έχει όλη τη δεξιά πλευρά του Βελλίδη στη διάθεσή του. ¨Εχοντας, όμως, δει τον τερματοφύλακα του ΠΑΣ καταλαβαίνει πως αν κάνει το ίδιο με τη φάση του δοκαριού μπορεί να του δώσει την ευκαιρία για να κάνει μεγάλη απόκρουση. Έτσι, στο δευτερόλεπτο, επιλέγει να περάσει την μπάλα από την... τρύπα της βελόνας και δικαιώνεται.

Στη διαχείριση του παιχνιδιού οι γηπεδούχοι δεν τα πήγαν και πολύ καλά, καθώς έχαναν γρήγορα την κατοχή, όμως δεν κινδύνεψαν και ιδιαίτερα, αφού οι φιλοξενούμενοι προσπαθούσαν μόνον με γεμίσματα.

Pre Game

Να συνεχίσει την πορεία των νικών, με το βλέμμα στο... ντέρμπι του ΟΑΚΑ σκοπεύει, σήμερα, ο ΠΑΟΚ, στον αγώνα που αρχίζει, σε λίγο, στην Τούμπα, κόντρα στον ΠΑΣ - Γιάννινα.

Ο Δικέφαλος θυμίζει λίγο... νοσοκομείο, αφού Λεβέκ, Κάμπος, Κρέσπο, Μυστακίδης και Γλύκος είναι τραυματίες. Από την απέναντι πλευρά, ο Πετράκης δεν έχει στη διάθεσή του μόνον τον Ναδάλες.

Δυο φορές έχουν συναντηθεί μέχρι τώρα Σεπτέμβριο ο ΠΑΟΚ με τον ΠΑΣ Γιάννινα και οι δύο ήταν στην έδρα της ηπειρωτικής ομάδας. Στις 24 Σεπτεμβρίου 2000, όπου ο Δικέφαλος επικράτησε με 3-1 (22’ Αμπονσά, 36’ Οκκάς, 86’ Τετράτζε – 4’ Τσαλίκης) και στις 6 Σεπτεμβρίου 1981 που η αναμέτρηση τελείωσε με λευκή ισοπαλία.

Η ταυτότητα του αγώνα
Γήπεδο: Τούμπας
Γκολ: 55' Πρίγιοβιτς/-
Δοκάρια: 45+1' Πρίγιοβιτς /-
Διαιτητές: Άγγελος Ευαγγέλου. Βοηθοί:  Ανδρέας Φωτόπουλος, Γεώργιος Κουνουρέλλης. 4ος Φώτιος Φωτιάδης. Παρατηρητής: Αθανάσιος Βέλλιος
Κίτρινες: -/24' Μαυροπάνος, 48' Καρανίκας, 71' Σολτάνι, 84' Χαλκιαδάκης
Κόκκινες: -/-
Οι συνθέσεις:
ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου) : Ρέι, Μάτος, Ζαμπράνο, Βαρέλα, Λέοβατς, Τσίμιροτ, Μαουρίτσιο(68' Σάκχοφ), Βιερίνια(75' Μακ), Ελ Καντουρί, Πέλκας(65' Λημνιός), Πρίγιοβιτς.
Στον πάγκο οι: Πασχαλάκης, Μαλεζάς, Σάκχοφ, Μπίσεσβαρ, Λημνιός, Μακ, Κουλούρης.
ΠΑΣ Γιάννινα (Πετράκης) : Βελλίδης, Μιχαήλ, Μαυροπάνος, Τζημόπουλος, Μπουκουβάλας, Κοζορώνης(68' Βιδάλ), Γαρουφαλιάς(61' Σολτάνι), Λίλα(4' Μανθάτης), Καρανίκας, Γιάκος, Χαλκιαδάκης.
Στον πάγκο οι: Γιαννίκογλου, Σολτάνι, Βιδάλ, Μπέριος, Σκόνδρας, Μανθάτης, Αποστολόπουλος.

Ο αγώνας λεπτό προς λεπτό: