[ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 2][bsummary]

Αναγόρευση καθηγητή σε επίτιμο διδάκτορα του ΑΠΘΣε επίτιμο διδάκτορα του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ θα αναγορευτεί ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Siegen της Γερμανίας, Chuanzeng Zhang. 

Η τελετή αναγόρευσης θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου στις 18:30 μ.μ. στην αίθουσα Τελετών της παλαιάς Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανειστημίου.

Τα αποτελέσματα των ερευνών του Καθηγητή Zhang έχουν αναδείξει εντυπωσιακά φαινόμενα στη μετάδοση κυμάτων, όπως την απεικόνιση υψηλής ανάλυσης και εστίασης, την αρνητική διάθλαση, την κυματοδήγηση, το φιλτράρισμα και την απόσβεσή τους. Αυτά τα ερευνητικά αποτελέσματα βρίσκουν πολλές απαιτητικές και καινοτόμες εφαρμογές, όπως σε προηγμένες ηχητικές-διαγνωστικές συσκευές, σε απεικονίσεις υψηλής ανάλυσης με υπερήχους, σε μη-καταστροφικούς ελέγχους με υπερήχους, στην παρακολούθηση της ακεραιότητας των κατασκευών και στη μείωση θορύβου και δονήσεων και άλλα.
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Τα σχόλια ελέγχονται πριν από τη δημοσίευση. Απαντάμε σε επώνυμα σχόλια. Διαγράφουμε υβριστικά σχόλια, που μπορεί να προκαλέσουν εισαγγελική παρέμβαση.
Με τη λέξη επαλήθευσης που ζητάμε, προσπαθούμε να αποφύγουμε τα spam και τυχόν ιούς, που θα βλάψουν και το δικό σας υπολογιστή.


ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[ΕΙΔΗΣΕΙΣ][bsummary]

SPORTS

[Αθλητικά][bleft]

ΤΕΧΝΕΣ

[ΤΕΧΝΕΣ][bleft]

SPORTS

[Αθλητικά][bsummary]