[ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 2][bleft]

Κινεζικό βάζο πωλήθηκε αντί 4,3 εκατ.

Στην τιμή - ρεκόρ των 5 εκατ. ελβετικών φράγκων (περίπου 4,3 εκατ. ευρώ) και 10.000 φορές πάνω από την εκτιμώμενη αξία του, πωλήθηκε ένα κινεζικό βάζο σε δημοπρασία του οίκου Genève-Enchères στην Ελβετία.
Μαζί με τις προμήθειες, ο αγοραστής -ένας λάτρης της ασιατικής τέχνης, τα στοιχεία του οποίου δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα- θα κληθεί να καταβάλει ποσό που αγγίζει τα 5,4 εκατ. ευρώ για το βάζο, το οποίο παρουσιάζει τρεις μπλε δράκους σε κίτρινο φόντο και πιθανώς χρονολογείται στις αρχές του 20ού αιώνα.


Το βάζο, ύψους 60 εκατοστών, φέρει σφραγίδα της εποχής Σιανλόνγκ του 18ου αιώνα, της οποίας η γνησιότητα ωστόσο αμφισβητείται, σύμφωνα με τη βρετανική Telegraph.

Η τιμή του βάζου εκτοξεύθηκε καθώς το διεκδικούσαν δύο ενδιαφερόμενοι, εκτιμώντας πως πράγματι κατασκευάστηκε τον 18ο αιώνα.

Όπως ανέφερε μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος του οίκου δημοπρασιών Ολιβιέ Φισό, πρόκειται για την υψηλότερη τιμή που κατακυρώθηκε αντικείμενο το οποίο δημοπρατείται στη Γενεύη, αν εξαιρεθούν τα κοσμήματα και τα ρολόγια.
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


PUBLI

Απαντήσεις στις 15 πιο συχνές ερωτήσεις των πολιτών για το νέο Σύστημα Ελεγχόμενης Στάθμευσης της Θεσσαλονίκης

Στις πρώτες εβδομάδες εφαρμογής του, το νέο Σύστημα Ελεγχόμενης Στάθμευσης (ΣΕΣ) του Δήμου Θεσσαλονίκης , έχει δημιουργήσει ένα νέο ...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Πολιτική][bsummary]

OIKONOMIA

[Οικονομία][bsummary]

ΕΓΚΛΗΜΑ

[Αστυνομικά][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[Υγεία][bsummary]

SPORTS

[Αθλητικά][bleft]

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

[Φωτορεπορτάζ][bleft]