Το... παράκανε ιδιοκτήτης εστιατορίου-μπαρ στη Θεσσαλονίκη. Έδινε σε όλους τους πελάτες αποδείξεις, μόνον που αυτές ήταν αποδείξεις... μαϊμού! Η ταμειακή μηχανή του δεν ήταν εγκεκριμένη και οι αποδείξεις δεν καταγράφονταν!


Το μπαράκι έπεσε στην "τσιμπίδα" της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας και της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, αστυνομικοί των οποίων πραγματοποίησαν ελέγχους για την τήρηση της φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας στις 16 και 17 Σεπτεμβρίου 2017 στη Θεσσαλονίκη. Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι το συγκεκριμένο κατάστημα είχε εκδώσει 2.231 παράνομες αποδείξεων από μη εγκεκριμένο φορολογικό μηχανισμό, από την έναρξη της επιχείρησης. Για την παράβαση ενημερώθηκε η αρμόδια Δ.Ο.Υ. για τον ακριβή προσδιορισμό της αξίας των αποδείξεων - μαϊμού και την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων,

Κατά τους ίδιους ελέγχους διαπιστώθηκε ότι σε καφέ - μπαρ απασχολούνταν τρεις εργαζόμενοι, για τους οποίους δεν επιδείχθηκε πίνακας προσωπικού, σε καφετέρια διαπιστώθηκαν τέσσερις παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας και ότι δεν εξέδιδε αποδείξεις, όπως και σε εστιατόριο, στο οποίο, επίσης, βρέθηκαν να απασχολούνται δυο εργαζόμενοι, οι οποίοι δεν ήταν καταχωρημένοι στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού καθώς και παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας.

Παρόμοιοι έλεγχοι είχαν γίνει στις 11 και 15 Σεπτεμβρίου 2017, όταν και διαπιστώθηκε ότι σε φούρνο εργαζόταν υπάλληλος εκτός του δηλωθέντος ωραρίου εργασίας, σε καφέ - εστιατόριο γινόταν το ίδιο με έξι υπαλλήλους και ένας υπάλληλος δεν ήταν εγγεγραμμένος στον πίνακα προσωπικού του καταστήματος, σε άλλο καφέ - μπαρ, εργάζονταν άλλοι δύο υπάλληλοι εκτός ωραρίου και σε επιχείρηση εμπορίας κρεάτων εργάζονταν επίσης πέντε εργαζόμενοι εκτός του δηλωθέντος ωραρίου εργασίας.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις 11012@hellenicpolice.gr & financialpolice@hellenicpolice.gr της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.