Στην ασυνέπεια του πρωθυπουργού απέναντι στις δεσμεύσεις του αναφέρθηκε ο Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης με την Ένωση Κεντρώων, Άρης Φωκάς μιλώντας σήμερα στον 102 fm της ΕΡΤ3 και την εκπομπή «Πολιτικό Ημερολόγιο».
Ο κ. Φωκάς τόνισε πως πέρσι ο κ. Τσίπρας είχε υποσχεθεί από τη Δ.Ε.Θ. ότι θα παγώσουν οι οφειλές των ελεύθερων επαγγελματιών.

«Έκτοτε, δεν ξανασχολήθηκε κανένας με αυτό το θέμα. Καταλαβαίνουμε ότι οι εξαγγελίες της Δ.Ε.Θ. κρατάνε τα πολύ μία βραδιά. Την άλλη μέρα ξεχνιούνται όλα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Φωκάς, ενώ σε άλλο σημείο τόνισε ότι:

«Ο πρωθυπουργός είναι ξεκάθαρο ότι είτε δεν μπορεί είτε δεν θέλει να υλοποιήσει αυτό που λέει».

Συνέχισε λέγοντας: «Εμείς θεωρούμε ότι το μόνο που είναι εφικτό και επιβάλλεται να γίνει άμεσα είναι να δώσουμε κίνητρα στους ελεύθερους επαγγελματίες. Είναι μονόδρομος για τη χώρα να προχωρήσει στο επόμενο στάδιο που είναι η ανάπτυξη».

Επίσης, ο κ. Φωκάς έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου όσον αφορά την επένδυση της «Ελληνικός Χρυσός», καθώς η προθεσμία που έδωσε η διοίκηση για να λάβει τις απαιτούμενες άδειες λήγει την Πέμπτη. Όπως είπε, είναι βασικό για την εταιρεία να πάρει την άδεια ώστε να παράγει στο τελικό στάδιο χρυσό, ενώ συμπλήρωσε πως εξίσου σημαντικό είναι να μη μείνουνε στο δρόμο 2.400 οικογένειες.