Δυο αλλοδαποί, οι οποίοι διακινούσαν λαθρομετανάστες από την Τουρκία προς άλλες χώρες, συνελήφθησαν έξω από τη Θεσσαλονίκη.


Πρόκειται για δυο αλλοδαπούς ηλικίας 21 και 35 χρόνων, τους οποίους συνέλαβαν αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης και, σε βάρος τους σχημάτισαν δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και για παράνομη μεταφορά - προώθηση μεταναστών στο εσωτερικό της χώρας.

Οι δυο νεαροί συνελήφθησαν χθες (05-08-2017) το πρωί, στην Εγνατία Οδό, στο ύψος των διοδίων Ανάληψης. Οι αστυνομικοί είχαν την πληροφορία ότι με το βαν στο οποίο επέβαιναν, μετέφεραν λαθρομετανάστες κι έκαναν έλεγχο. Πράγματι, στο εσωτερικό του οχήματος βρέθηκαν 18 αλλοδαποί χωρίς έγγραφα -μεταξύ των οποίων και δύο παιδιά.

Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι, οι 18 αλλοδαποί είχαν δώσει αρκετά χρήματα στους διακινητές, για να περάσουν από τα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο και είχαν σκοπό, μέσω Θεσσαλονίκης, να φθάσουν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Κατασχέθηκε το όχημα ως μέσα μεταφοράς, καθώς και δυο κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσαν οι δράστες για τις συνεννοήσεις τους.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.