[ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 2][bsummary]

Η ενημέρωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για το πύρινο μέτωποΣε εξέλιξη βρίσκονται οι πυρκαγιές σε Ηλεία και Ζάκυνθο. Αντίθετα, η πυρκαγιά στην ανατολική Αττική έχει περιοριστεί, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.


Αναλυτικά, ανακοινώθηκαν τα εξής:

"Η πυρκαγιά στη Ανατολική Αττική εξακολουθεί να βρίσκεται σε εξέλιξη, αλλά με συνεχώς μειούμενη ένταση, ενώ αντίστοιχα αυξάνεται το τμήμα της περιμέτρου της πυρκαγιάς, που ελέγχεται από τις δυνάμεις κατάσβεσης.

Όλες οι δυνάμεις που επιχειρούν, επίγειες και εναέριες, παραμένουν σε πλήρη ανάπτυξη και επεμβαίνουν σε όποιο σημείο της πυρκαγιάς χρειαστεί ώστε να αποτρέψουν ενδεχόμενη επέκτασή της.

Αυτή τη στιγμή στην κατάσβεση λαμβάνουν μέρος: 220 πυροσβέστες με 84 οχήματα και 88 άτομα πεζοπόρο. Από αέρος τις επίγειες δυνάμεις συνδράμουν διαδοχικά 5 Α/Φ και 6 Ε/Π για να υπάρχουν πάντα εναέρια μέσα πάνω από την περίμετρο της πυρκαγιάς.

Επιπλέον, την επιχείρηση κατάσβεσης συνεχίζουν να συνδράμουν με προσωπικό και μέσα οι όμοροι δήμοι, η Περιφέρεια Αττικής, η ΕΛ.ΑΣ και οι ένοπλες δυνάμεις.

 Η πυρκαγιά στο Κρυόνερο Ηλείας και οι πυρκαγιές στη Ζάκυνθο συνεχίζουν να είναι σε εξέλιξη και η καταστασή τους συνεχώς βελτιώνεται. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις ωστόσο συνεχίζουν να παραμένουν σε πλήρη ανάπτυξη και πιο συγκεκριμένα:

στη Ζάκυνθο, στις περιοχές Κολιωμένο, Καταστάρι και Παλαιό Χωριό, επιχειρούν 134 πυροσβέστες με 37 οχήματα, 30 άτομα πεζοπόρο τμήμα και 2 Ε/Π.

στο Κρυόνερο Ηλείας. Στην κατάσβεση της λαμβάνουν μέρος, 68 πυροσβέστες με 24 οχήματα, 22 άτομα πεζοπόρο, 4 υδροφόρες, 7 μηχανήματα έργου, 1 Α/Φ και 1 Ε/Π.

Με δεδομένη την συνεχή βελτιούμενη εικόνα της πυρκαγιάς της Βορειοανατολικής Αττικής κρίθηκε ως μη αναγκαία η οποιαδήποτε διεθνής συνδρομή. Για αυτό ακυρώθηκε η αποστολή από την Κύπρο και το αίτημα για εναέρια μέσα μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας".
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


ΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Πολιτική][bsummary]

OIKONOMIA

[Οικονομία][bsummary]

ΕΓΚΛΗΜΑ

[Αστυνομικά][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[Υγεία][bsummary]

SPORTS

[Αθλητικά][bleft]

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

[Φωτορεπορτάζ][bleft]