[ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 2][bsummary]

Πλαστικοί ήρωες στο φουαγιέ της ΕΜΣTo έργο «Πλαστικοί ήρωες / Plastic Heroes» του Ariel Doron θα παρουσιάσει, σήμερα το βράδυ, στις 21.15, η θεατρική ομάδα από το Ισραήλ, Hanut 31 Theatre.


Η παράσταση, που δίνεται στο πλαίσιο του 1ου Διεθνούς Φεστιβάλ Δάσους, στο Φουαγιέ της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, είναι ένα πρωτότυπο κουκλοθέατρο: ένα διασκεδαστικό κολάζ από πολεμικές εικόνες που προέρχονται αποκλειστικά από εμπορικά παιδικά παιχνίδια, γεμάτο εκπλήξεις και γρήγορους ρυθμούς.

Καθώς ζωντανεύουν τα αποκαλούμενα «αθώα» παιδικά παιχνίδια, πάνω στο τραπέζι εμφανίζονται η βία, η επιθυμία, το μίσος και ο φόβος – και η αθωότητα των παιδικών παιχνιδιών συναντά τη ματωμένη πραγματικότητα του πολέμου των ενηλίκων. Συνδυάζοντας ποικίλες τεχνικές χειρισμού αντικειμένων, βίντεο και ηθοποιίας, το έργο καταφέρνει να είναι συγχρόνως αστείο και οδυνηρό, και πραγματεύεται δύσκολα θέματα, ενώ παράλληλα χαρίζει στους θεατές μια δυναμική και αναζωογονητική εμπειρία κουκλοθεάτρου.

Η παράσταση έχει ταξιδέψει σε πάνω από 20 πόλεις και φεστιβάλ στην Ευρώπη και έχει αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές.

InfoΔημιουργία και ερμηνεία: Ariel DoronΚαλλιτεχνικός σύμβουλος: Shahar MaromΣυν-σκηνοθέτες: Rotem Elroy and David LockardΚατασκευή αντικειμένων: Chinese PeopleΒίντεο: Anael Resnick, Ariel Doron * Η παραγωγή της παράστασης έγινε με την υποστήριξη του Hanut 31 Theatre Ώρα έναρξης: 21.15
Τιμές εισιτηρίων:
Κανονικό: 15€
Φοιτητικό: 12€
Ανέργων / ΑΜΕΑ: 10€
Κάρτα Διεθνούς Φεστιβάλ Δάσους: 60€
 Προπώληση εισιτηρίων για το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Δάσους:
- Κεντρικό Εκδοτήριο Βασιλικού Θεάτρου
- Εκδοτήριο ΚΚΘΒΕ Πλατείας Αριστοτέλους
- Ticket hour.gr- Καταστήματα Γερμανός
- OTESHOPS  Πληροφορίες: Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, Τ. 2315 200 200, www.ntng.gr

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[ΕΙΔΗΣΕΙΣ][bsummary]

SPORTS

[Αθλητικά][bleft]

SCI-FI

[SCI-FI][bsummary]

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

[Φωτορεπορτάζ][bleft]