Φωτογραφίζει και μαγειρεύει
η ΣΙΣΣΗ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ

Όταν το VESPACLUB ΚΑΒΑΛΑΣ μας κάλεσε για την 15η συνάντηση φίλων της vespa στην Καβάλα, δεν μπορέσαμε να αντισταθούμε. 


Όσοι ξέρουν από vespa γνωρίζουν πως αυτό το δίτροχο είναι κάτι παραπάνω από μια απλή μηχανή. Είναι αγάπη, είναι πάθος, είναι τρόπος να κάνεις φίλους, να κάνεις εκδρομές, να κάνεις ταξίδια χωρίς τελικό προορισμό, με σχέδια που να αλλάζουν στην πορεία, είναι αυτό που ξεκινάς μόνος, φτάνεις σε μια πόλη που δεν ξέρεις κανέναν και θα βρεθεί ο βεσπάς που θα σε εξυπηρετήσει κα θα σε βοηθήσει και θα ανοίξει το σπίτι του και θα γίνεις φίλος του.



Με αυτήν τη διάθεση μας υποδέχθηκαν και οι φίλοι από το vespa club Καβάλας. Βολτάραμε στην πόλη της Καβάλας, κάναμε μπάνιο στην πεντακάθαρη θάλασσα , ήπιαμε δροσερά κοκτέιλ στο Υποβρύχιο, φάγαμε… και “σκυλάκια”.



Στη σκιά του ρωμαϊκού υδραγωγείου, δίπλα στη μικρή καμάρα, όπου ο δρόμος ανηφορίζει για την παλιά πόλη, βρίσκεται “ το κουτούκι της ΚΑΜΑΡΑΣ”. 



Ένας μικρός γαστρονομικός και απλός  παράδεισος. Ολόφρεσκες σαλάτες, καλαμαράκια, μύδια, ψάρια στη σχάρα, και “σκυλάκια’’. 

Μην τρομάζετε. Τα σκυλάκια είναι μικρά καρχαριοειδή που μαγειρεύονται τηγανητά ή αχνιστά στο σαχανάκι, εκδοχή που προτιμήσαμε. Η συνταγή είναι απλή , μαγειρεύονται όπως κάνουμε τη ρίνα ή την πεσκανδρίτσα.

Υλικά


Τα ψάρια μας καθαρισμένα
1 κουτ.σούπας μουστάρδα
1/3 κούπας κρασί
1 κρεμμυδάκι φρέσκο
1 πιπεριά (προαιρετικά)
λάδι
αλάτι-πιπέρι

Παρασκευή


Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι. Ρίχνουμε το κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο και την πιπεριά, άν θα βάλουμε. Ρίχνουμε την μουστάρδα, λίγο βραστό νερό, το κρασί και το αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε. Ρίχνουμε τα ψαράκια μας σε κομμάτια. Βράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα και το φαγητό μας είναι έτοιμο. Άν θέλουμε ρίχνουμε λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.