ΣΧΟΛΙΑ

[ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 2][bsummary]

Ποινές κάθειρξης για τη "μαύρη τρύπα" στο ταμείο της Δημοτικής Επιχείρησης Τελετών ΚαλαμαριάςΤρεις πρώην υπάλληλοι του Δήμου Καλαμαριάς καταδικάστηκαν, σήμερα, από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για τη «μαύρη τρύπα» του 1,9 εκατομμυρίων ευρώ στο ταμείο της Δημοτικής Επιχείρησης Τελετών.


Πρόκειται για τον πρώην πρόεδρο της δημοτικής επιχείρησης(καταδικάστηκε σε κάθειρξη 8 ετών εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ την ημέρα με αναστολή), για τον πρώην διευθυντή (τιμωρήθηκε με κάθειρξη 11 ετών με αναστολή και χρηματική εγγύηση 3.000 ευρώ) και τον ταμία της δημοτικής επιχείρησης(του επιβλήθηκε η ίδια ποινή). 

Το έλλειμμα, που αφορά την πενταετία 2002 - 2006 εντοπίστηκε από διαχειριστικό έλεγχο των οικονομικών επιθεωρητών.  Όπως διαπιστώθηκε, δαπανώνταν διάφορα ποσά, για κόλυβα, άνθη, μεταφορά συγγενών με πούλμαν, τοιχοκολλήσεις αναγγελτηρίων, μισθώματα ναών, μπόνους ιερέων, ψαλτών και νεκροκομιστών, χωρίς να εκδίδονται τιμολόγια. 

Αρχικά είχε ασκηθεί ποινική δίωξη και εις βάρος του πρώην δημάρχου και του γεν. γραμματέα του δήμου Καλαμαριάς οι οποίοι τελικά απαλλάχθηκαν με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης.

Οι τρεις κρίθηκαν ένοχοι για υπεξαίρεση, απιστία στην υπηρεσία και άμεση συνέργεια στο προηγούμενο αδίκημα, κατά περίπτωση, ενώ οι υπόλοιποι έξι κατηγορούμενοι αθωώθηκαν καθώς δεν αποδείχτηκε η ενοχή τους. Μαζί τους κάθησαν στο εδώλιο άλλα έξι άτομα, αλλά απαλλάχθηκαν.
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Τα σχόλια ελέγχονται πριν από τη δημοσίευση. Απαντάμε σε επώνυμα σχόλια. Διαγράφουμε υβριστικά σχόλια, που μπορεί να προκαλέσουν εισαγγελική παρέμβαση.
Με τη λέξη επαλήθευσης που ζητάμε, προσπαθούμε να αποφύγουμε τα spam και τυχόν ιούς, που θα βλάψουν και το δικό σας υπολογιστή.


ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[ΕΙΔΗΣΕΙΣ][bsummary]

SPORTS

[Αθλητικά][bleft]

SCI-FI

[SCI-FI][bsummary]

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

[Φωτορεπορτάζ][bleft]