Σημαντικό πλήγμα στα κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών  πέτυχαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Πέτυχαν την εξάρθρωση δύο συμμοριών που διακινούσαν ηρωίνη.


Χθες (12-07-2017) το πρωί, κατά τη διάρκεια οργανωμένης επιχείρησης στο Δενδροπόταμο Θεσσαλονίκης, συνέλαβαν πέντε Έλληνες, μέλη συμμορίας ηλικίας: Τρεις γυναίκες, ηλικίας 48, 24 και 18 ετών και δύο άνδρες, ηλικίας επίσης 18 και 26 ετών.



Στα σπίτια τους βρέθηκαν δέκα δέματα και ένα μικροδέμα ηρωίνης συνολικού βάρους πέντε κιλών και 414,9 γραμμαρίων, 15 γραμμάρια κάνναβης, πιστόλι, 109 φυσίγγια, ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, μεταλλικός τρίφτης, 295 ευρώ, οκτώ κινητά τηλέφωνα, 22 πακέτα σύνδεσης κινητής τηλεφωνίας και δυο κάρτες sim. Στο ένα από τα σπίτια, όπου γίνονταν οι συναλλαγές, υπήρχε σύστημα βιντεοεπιτήρησης που κατέγραφε περιμετρικά εξωτερικό χώρο οικίας, ενώ από έξω υπήρχαν δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και δυο δίκυκλες μοτοσικλέτες, που χρησιμοποιούσαν τα μέλη του κυκλώματος.

Σε βάρος των συλληφθέντων, καθώς και σε βάρος έτερου μέλους που αναζητείται, σχηματίσθηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για τα αδικήματα της Συμμορίας, για παράβαση του Νόμου Περί εξαρτησιογόνων ουσιών και παράβαση του Νόμου Περί όπλων.

Τους εντόπισε ο… σκύλος!



Στη δεύτερη περίπτωση, ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης εντόπισε ηρωίνη κρυμμένη σε αυτοκίνητο.

Συγκεκριμένα, χθες (12-07-2017) το απόγευμα, σε παράπλευρη οδό της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης - Εδέσσης, συνελήφθησαν δυο άνδρες (και οι δύο ηλικίας 44 ετών) και τρεις γυναίκες (ηλικίας 44, 47 και 52 ετών) την ώρα που πραγματοποιούσαν συναλλαγή με 63χρονο. 

Στην έρευνα που ακολούθησε, ο σκύλος εντόπισε στο αυτοκίνητο των πέντε μελών της σπείρας κρυμμένα στο χώρο των αποσκευών Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, στο οποίο επέβαιναν τα πέντε μέλη της συμμορίας,  τέσσερα δέματα ηρωίνης συνολικού βάρους ενός κιλού και 276 γραμμαρίων και 25 ευρώ, στις τσέπες και τις τσάντες τους άλλα 1.800 ευρώ (εισπράξεις από το εμπόριο ναρκωτικών), έξι κινητά τηλέφωνα και μία κάρτα sim, που χρησιμοποιούσαν για τις παράνομες συναλλαγές τους και 22 ναρκωτικά χάπια.

Στην κατοχή του 63χρονου βρέθηκε δέμα ηρωίνης βάρους 153 γραμμαρίων, 120 ευρώ και κινητό τηλέφωνο που χρησιμοποιούσε για τις παράνομες συναλλαγές του.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Τις φωτογραφίες έδωσε στη δημοσιότητα η Ελληνική Αστυνομία.