Τριμελής σπείρα διαρρηκτών προδόθηκε από την προσπάθειά της να κρύψει τη δράση της μέσω της... νομιμότητας!


Μια γυναίκα 21 χρόνων, μέλος της τριμελούς σπείρας, που είχε διαθέσει το αυτοκίνητό της για να μετακινούνται οι διαρρήκτες και να μεταφέρουν τη λεία τους, κατήγγειλε στην αστυνομία ότι το αυτοκίνητο είχε κλαπεί. Είχε προηγηθεί, βέβαια, ανθρωποκυνηγητό της αστυνομίας κατά των διαρρηκτών, οι οποίοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν το όχημα.

Συγκεκριμένα, μετά από διάρρηξη που διέπραξαν τα ξημερώματα τις 21 Ιουνίου 2017 τα δύο μέλη της σπείρας(ένας 34χρονος κι ένας 30χρονος), εντοπίστηκαν από αστυνομικούς να οδηγούν το Ι.Χ. της 21χρονης και καταδιώχτηκαν. Κατάφεραν, πάντως, να ξεφύγουν, αφού εγκατέλειψαν το αυτοκίνητο σε ερημική περιοχή του Ωραιοκάστρου.

Το αυτοκίνητο εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς και εξετάστηκε για να βρεθούν δακτυλικά αποτυπώματα και γενετικό υλικό. Στο μεταξύ, η νεαρή γυναίκα πήγε στο Αστυνομικό Τμήμα και κατήγγειλε ότι, δήθεν, της είχαν κλέψει το Ι.Χ.

Από την αστυνομική έρευνα, όμως, διαπιστώθηκε ότι και η ίδια, μαζί με τους δύο νεαρούς, συμμετείχαν στη σπείρα των διαρρηκτών που είχε... αδυναμία σε γραφεία εμπορικών εταιριών. Συγκεκριμένα, από τις 18 Ιουνίου 2017 έως τις 21 του ίδιου μήνα, οι δράστες «άνοιξαν» έξι εγκαταστάσεις εμπορικών εταιριών από το εσωτερικό των οποίων έκλεψαν 3.300 ευρώ, ηλεκτρονικούς υπολογιστές, ηλεκτρονικά μέσα και εξαρτήματα και κλειστά κυκλώματα καταγραφής.

Σε βάρος των δύο ανδρών εκδόθηκαν σχετικά Εντάλματα Σύλληψης, δυνάμει των οποίων συνελήφθη  ο 30χρονος, την 19 Ιουλίου 2017, στην περιοχή της Μάνδρας Αττικής από αστυνομικούς του τοπικού Τμήματος Ασφαλείας. Ο δεύτερος διαρρήκτης αναζητείται.


Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για τυχόν εμπλοκή των δραστών και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Η φωτογραφία είναι από το αρχείο.