Αντί ιδιωτικοποίησης, κρατικοποίηση! Αυτή είναι η λύση που προτείνει, με νομοσχέδιο το οποίο κατέθεσε, χθες βράδυ, στη Βουλή, ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Χρ. Σπίρτζης, για τις συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης.


Με την ψήφιση του νομοσχεδίου και τη δημοσίευσή του ο ΟΑΣΘ θα παραμείνει μόνο ως όνομα μέχρι τις 3/12/2019 -δημόσιος όμως πια-, για να παρέχει συγκοινωνιακό έργο και να μη μείνει η πόλη χωρίς συγκοινωνία, όπως ανακοίνωσε ο κ. Σπίρτζης (σ.σ. φυσικά δεν υπολογίζει τυχόν κινητοποιήσεις). Η διοίκηση του ΟΑΣΘ καταργείται και αντικαθίσταται από διοίκηση διορισμένη από το Δημόσιο. 

Όλη η περιουσία του ΟΑΣΘ μεταφέρεται στο Δημόσιο, οι όποιες αποζημιώσεις θα κριθούν στα δικαστήρια (ο Οργανισμός χρωστά πάνω από 40 εκατομμύρια μόνον στα ασφαλιστικά ταμεία) ενώ όλοι οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν να εργάζονται κανονικά -ως δημόσιοι υπάλληλοι, φυσικά.

Μάλιστα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε το νομοσχέδιο, καθώς στην απάντησή της αναφέρει, μεταξύ άλλων: «Επιβεβαιώνουμε ότι δεν είμαστε αντίθετοι στο προωθούμενο σχέδιο νόμου και επιφυλασσόμαστε για την τελική θέση και τα σχόλια των θεσμών όταν οριστικοποιηθεί το κείμενο, θα θέλαμε να μας κρατάτε ενήμερους για περαιτέρω εξελίξεις σε αυτό το θέμα». Φαίνεται, πάντως, ότι δεν ανάβει και... πράσινο φως, όπως επιχειρείται να φανεί.

Η νέα ονομασία του ΟΑΣΘ θα είναι ΑΣΥΘ (Αστικές Συγκοινωνίες Θεσσαλονίκης), ενώ ο ΣΑΣΘ μετεξελίσσεται και αναλαμβάνει τη χάραξη πολιτικής για όλους τους συγκοινωνιακούς φορείς (όταν υπάρξουν) εκτός τρένων (και ο προαστιακός για το αεροδρόμιο;), αλλά συμπεριλαμβανομένων και των Ταξί! Οι δυο οργανισμοί θα διοικούνται από 9μελή διοικητικά συμβούλια, στα οποία ο δήμος, η Περιφέρεια και οι φορείς της πόλης θα έχουν από ένα μέλος. Οι υπόλοιπες 12 (καλοπληρωμένες;) θέσεις θα ορίζονται από την κυβέρνηση...

Με ΄γειά μας!