«Οι ιδιωτικές επιχειρήσεις δεν αφορούν τον δήμο Θεσσαλονίκης, θα προσφύγει εκεί, ίσως, κάποτε, αν υπάρχει έκτακτη ανάγκη και για πολύ λίγο χρονικό διάστημα».


Με τον τρόπο αυτό απάντησε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, στη σημερινή συνέντευξη Τύπου, που δόθηκε εκτάκτως για το θέμα των σκουπιδιών κι έβαλε τέλος στο θέμα που, ο ίδιος, άνοιξε: Στην επιλογή ιδιώτη για την αποκομιδή των σκουπιδιών.

«Οι εργαζόμενοι τήρησαν την υπόσχεση που είχαν δώσει ότι θα καθάριζαν την πόλη, δείχνοντας ότι είναι ικανοί και δεν χρειάζεται ιδιώτης στην αποκομιδή», τόνισε από την πλευρά του ο πρόεδρος των εργαζομένων του δήμου Κώστας Ξανθόπουλος. Και πρόσθεσε: «Επιβεβαιωθήκαμε και πείσαμε την διοίκηση. Εκτιμούμε ότι δεν θα υπάρχει πλέον το πρόβλημα του ιδιώτη».

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης ανήγγειλε ότι ως τις 27 Ιουλίου θα κατατεθεί νέο οργανόγραμμα για την Υπηρεσία Καθαριότητας, η οποία αριθμεί 650 συμβασιούχους και 350 μονίμους και υπαλλήλους με συμβάσεις αορίστου χρόνου. «Θα υπολογίσουμε τις θέσεις, οι οποίες απαιτούνται για να γίνει η δουλειά της Καθαριότητας και της Ανακύκλωσης. Θα δουμε τι προσωπικό υπάρχει και έτσι ανάλογα θα ζητήσουμε από το υπουργείο», σημείωσε ο γενικός γραμματέας του δήμου Θωμάς Ψαρράς, με τον δήμαρχο να ξεκαθαρίζει ότι αυτή η εργασία θα γίνει σε συνεργασία με το Σωματείο Εργαζομένων. 

Ο δήμαρχος ανακοίνωσε, ακόμη, ότι δε θα ενεργοποιηθεί η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για πρόσληψη νέων συμβασιούχων με οκτάμηνες συμβάσεις και πως οι νυν συμβασιούχοι θα παραμείνουν ως το Μάρτιο του 2018, ή έως ότου ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την πρόσληψη προσωπικού.

Τέλος, ανακοίνωσε ότι δίνει τριήμερο ρεπό στους εργαζόμενους που καθάρισαν την πόλη (ο γ.γ. του δήμου υπολόγισε πως μόνο την Παρασκευή συγκεντρώθηκαν 850 τόνοι σκουπιδιών, το Σάββατο επιπλέον 570 και την Κυριακή 490 τόνοι).