Έτοιμος να φέρει ιδιώτες για να αρχίσει η αποκομιδή των σκουπιδιών, δηλώνει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.


"Εμείς ξεκινήσαμε τη διαδικασία. Ενημερώσαμε και τον εισαγγελέα. Παράλληλα κάναμε και μία επαφή με τον επίτροπο για να προκηρύξουμε ένα διαγωνισμό ιδιωτών τις επόμενες ημέρες όσον αφορά την καθαριότητα της πόλης", τόνισε στο www.praktroreio-macedonia.gr ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Όπως είπε, το κόστος θα φθάσει τις 200.000 ευρώ και η αποκομιδή θα διαρκέσει τρεις ημέρες. Πρόσθεσε πως προσφορές ήδη υπάρχουν και ότι θα ανοίξουν την Τρίτη.

"Προσωπικά είπα τους συμβασιούχους ότι κάνουν λάθος. Αυτά που θα δουλέψουν θα τα πληρωθούν και δε θα χάσουν τα χρήματά τους. Δε θέλησαν να δουλέψουν, πλην ελαχίστων περιπτώσεων που έχουν να κάνουν με την αποκομιδή σκουπιδιών σε νοσοκομεία και παιδικούς σταθμούς", συμπλήρωσε.

Ο κ. Μπουτάρης υποστήριξε ότι έχει μιλήσει με τους συμβασιούχους και τους είπε ότι με τις ενέργειές τους να αφήσουν τα σκουπίδια στους δρόμους, στρέφουν την κοινή γνώμη εναντίον τους και φέρνουν τους ιδιώτες στην αποκομιδή.

Γι' αύριο το πρωί οι εργαζόμενοι έχουν προγραμματίσει κοινή συνεδρίαση στο ΣΜΑ της Πυλαίας, προκειμένου να καθορίσουν τη στάση τους μετά την κίνηση της διοίκησης Μπουτάρη να παραχωρηθεί η αποκομιδή σε ιδιώτη, ενώ το απόγευμα θα δώσουν το παρών στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Στις γειτονιές αλλά και στο κέντρο της πόλης οι κάδοι ξεχειλίζουν από τα σκουπίδια, ενώ σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες η κατάσταση είναι αφόρητη.