[ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 2][bsummary]

Σε σχολείο του δήμου Ωραιοκάστρου ο πρώτος οδηγός όδευσης τυφλών μαθητών
Το 3ο γυμνάσιο Ωραιοκάστρου είναι το πρώτο σχολείο στο νομό Θεσσαλονίκης που αποκτά οδηγό όδευσης τυφλών σύμφωνα με τις προβλεπόμενες προδιαγραφές!


Ο οδηγός όδευσης τυφλών είναι ειδική λωρίδα του δαπέδου από πλάκες διαφορετικής υφής και χρώματος από το υπόλοιπο δάπεδο, που αποσκοπεί στην καθοδήγηση και ασφαλή διακίνηση των ατόμων με προβλήματα όρασης.


«Οι εργασίες κατασκευής του οδηγού όδευσης τυφλών ξεκίνησαν με τη λήξη της σχολικής χρονιάς προκειμένου η μαθήτρια της Α’ τάξης του 3ου Γυμνασίου Ωραιοκάστρου στο Παλαιόκαστρο, που έχει προβλήματα όρασης, να μπορεί να τον χρησιμοποιήσει από την πρώτη ημέρα έναρξης της σχολικής χρονιάς», δήλωσε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων του δήμου Ωραιοκάστρου, Ευάγγελος Καραστερίου.

«Η ομαλή λειτουργία και η καλύτερη οργάνωση των σχολικών μονάδων του διευρυμένου δήμου είναι στις άμεσες προτεραιότητές μας. Στο πλαίσιο αυτό ευαισθητοποιηθήκαμε από την πρώτη στιγμή προκειμένου η μικρή μαθήτρια του δήμου μας να μην αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα στο νέο της σχολικό περιβάλλον», τόνισε ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου Αστέριος Γαβότσης.   

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


ΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Πολιτική][bsummary]

OIKONOMIA

[Οικονομία][bsummary]

ΕΓΚΛΗΜΑ

[Αστυνομικά][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[Υγεία][bsummary]

SPORTS

[Αθλητικά][bleft]

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

[Φωτορεπορτάζ][bleft]