Αντιμέτωποι με τα σκουπίδια που ξεχειλίζουν στους κάδους, βρίσκονται οι κάτοικοι στους περισσότερους Δήμους του νομού Θεσσαλονίκης.


Σήμερα κορυφώνονται οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στους ΟΤΑ και στις Δημοτικές επιχειρήσεις με αίτημα, τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων που απασχολούνται στους Δήμους, με την μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα στο νομό αντιμετωπίζουν οι παραθαλάσσιες περιοχές του δήμου Θερμαϊκού (εκεί όπου βρίσκονται πάρα πολλές ψαροταβέρνες), καθώς επίσης και η Καλαμαριά.

To μεγάλο πρόβλημα συσσώρευσης σκουπιδιών, λόγω των καταλήψεων των εργαζομένων στους ΟΤΑ τις προηγούμενες μέρες αλλά και της σημερινής 24ωρης πανελλαδικής απεργίας, επισήμανε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο γενικός γραμματέας του δήμου Θεσσαλονίκης, Θωμάς Ψαρράς. "Στο κέντρο της πόλης κάνουμε αποκομιδή τέσσερις φορές την ημέρα, επομένως θα δημιουργηθεί πρόβλημα και θα γεμίσουν οι κάδοι", είπε χαρακτηριστικά. Επίσης, όπως μετέδωσε ο Σκάι, ο γ.γ. του δήμου αναρωτήθηκε αν θα γίνει κάποια παρέμβαση εισαγγελέα, καθώς υπάρχει κίνδυνος για τη δημόσια υγεία.

Με αφορμή και τις προβλέψεις των μετεωρολόγων για υψηλές θερμοκρασίες, ο γενικός γραμματέας του δήμου Θεσσαλονίκης απηύθυνε έκκληση στους δημότες σε περίπτωση που βλέπουν γεμάτους τους κάδους των απορριμμάτων να κρατούν, όσο είναι δυνατόν, τα σκουπίδια στα μπαλκόνια τους ζητώντας την κατανόησή τους έως ότου ολοκληρωθούν οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων.

Να σημειωθεί, πάντως, ότι στο δήμο Θεσσαλονίκης το πρόβλημα με τα σκουπίδια δεν είναι τόσο έντονο, καθώς η κατάληψη στο αμαξοστάσιο άρχισε χθες.