Ένα θεατρικό σχήμα από την Ισπανία, το  Ζero en conducta theatro, συμμετέχει στο 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Δάσους Θεσσαλονίκης, που οργανώνει το ΚΘΒΕ, με την παράσταση «Αllegro ma non troppo»(ή, αν η αγάπη είναι τυφλή, γιατί μας κοιτάζει;).


Η παράσταση θα φιλοξενηθεί στο κλιματιζόμενο Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, Τρίτη 4 και Τετάρτη 5 Ιουλίου 2017, στις 21.15.
 «Μερικές φορές ο Έρωτας είναι τυφλός… κι άλλες φορές είναι οι εραστές που γίνονται αόρατοι. Το Allegro ma non troppo δεν είναι μία ιστορία—είναι διάφορες ιστορίες. Η ιστορία ενός χαδιού, οι περιπέτειες μια λάμπας διαβάσματος που γράφει στον έρωτά της φωτισμένη από το ίδιο της το φως, η ζωή ενός μυστηριώδους όντος που δεν το βλέπουμε αλλά το νιώθουμε… Όλα αυτά τα κομμάτια συνθέτουν ένα ψηφιδωτό όπου, από τον πολύ χορό, εμπλέκεται κι ένα ζευγάρι», σημειώνουν για το έργο οι οργανωτές.
Σε αυτή την οπτική παράσταση, μαριονέτες, αντικείμενα και σωματικό θέατρο χρησιμοποιούνται για να μας μιλήσουν γι’ αυτό το τρελό ον, που διάγει τον βίο του στα τυφλά, κλωτσά χωρίς να ξέρει ούτε ποιον ούτε γιατί, και παρ’ όλα αυτά αξίζει έναν φόρο τιμής: την αγάπη.
Η παράσταση αναδείχθηκε στο Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου της Σόφιας και έχει περιοδεύσει σε όλη την Ευρώπη. Με κούκλες, εμψύχωση αντικειμένων αλλά και τη χρήση σωματικού θεάτρου οι δύο πρωταγωνιστές συνθέτουν με δεξιοτεχνία ένα ζωντανό μνημείο του έρωτα σε όλες του τις εκφάνσεις, από το οποίο δε λείπει το χιούμορ αλλά ούτε και η συγκίνηση.

Η ταυτότητα της παράστασηςΙδέα, δραματουργία και σκηνοθεσία: Julieta Gascón και Putxa
Βοηθός σκηνοθέτη: Remo di Filippo
Δημιουργία χαρακτήρων: Zero en Conducta και Cecilia Plaza
Σκηνικά: Zero en Conducta
Τεχνικός: David Maqueda
Cultural Promoter: Bernabé Rubio—Rotativa Performing Arts Διανομή
Julieta Gascón Εκείνη
José Antonio Puchades (Putxa) Εκείνος
 Ώρα έναρξης: 21.15
 Τιμές εισιτηρίων:
Κανονικό: 15€
Φοιτητικό: 12€
Ανέργων / ΑΜΕΑ: 10€
Εξώστης: 10€
Κάρτα Διεθνούς Φεστιβάλ Δάσους: 60€
 Προπώληση εισιτηρίων για το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Δάσους:
- Κεντρικό Εκδοτήριο Βασιλικού Θεάτρου
- Εκδοτήριο ΚΚΘΒΕ Πλατείας Αριστοτέλους
- Ticket hour.gr
- Καταστήματα Γερμανός
- OTESHOPS