[ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 2][bsummary]

Τσίπρας: «Συνεχίζουμε με συνέπεια, χωρίς διαρροές»
Μηνύματα κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας όσον αφορά το Κυπριακό, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ.


«Η γραμμή μας είναι σαφής, αποφασιστική και ψύχραιμη. Σε αυτή συνεχίζουμε με συνέπεια και χωρίς θόρυβο, δηλώσεις και διαρροές. Με στόχο να βρούμε δίκαιη και βιώσιμη λύση», τόνισε στο Υπουργικό Συμβούλιο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε: «Έχουμε τη συναίνεση σχεδόν του συνόλου του πολιτικού κόσμου στην κατεύθυνση αυτή».

Η σχετική αναφορά του πρωθυπουργού έκλεισε με ενημέρωση για τη συνάντηση που είχε με τον Τούρκο πρωθυπουργό: «Στη συνάντηση με τον Μπ. Γιλντιρίμ έγιναν τα πρώτα βήματα σε ένα δύσκολο αλλά ειλικρινή διάλογο», είπε.

Στην εισαγωγική ομιλία του στο Υπουργικό Συμβούλιο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είπε ότι μετά την απόφαση του Eurogroup, άνοιξε «καθαρός διάδρομος εξόδου από την κρίση και τα μνημόνια». 

Για τον κ. Τσίπρα υπάρχουν τέσσερις λόγοι για τους οποίους η συμφωνία ικανοποιεί τους πολιτικούς στόχους που η κυβέρνηση είχε θέσει προηγουμένως:

  1. Σαφής προσδιορισμός των μεσοπρόθεσμων μέτρων για το χρέος, μετά τη λήξη του προγράμματος. 
  2. Αποδεκτή η γαλλική πρόταση, με ρήτρα ανάπτυξης.
  3. Δέσμευση για συγκεκριμένες δράσεις τόνωσης της ανάπτυξης -ίδρυση Αναπτυξιακής Τράπεζας. 
  4. και πιο σημαντικό σύμφωνα με την αξιολόγηση του πρωθυπουργού: Δέσμευση για επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος τον Αύγουστο του 2018 και έμπρακτη στήριξη των εταίρων για έξοδο στις αγορές.

Ζήτησε ακόμα την κινητοποίηση όλων, για την δυναμική επανεκκίνηση της οικονομίας. 
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


ΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Πολιτική][bsummary]

OIKONOMIA

[Οικονομία][bsummary]

ΕΓΚΛΗΜΑ

[Αστυνομικά][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[Υγεία][bsummary]

SPORTS

[Αθλητικά][bleft]

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

[Φωτορεπορτάζ][bleft]