Δευτέρα, 22 Μαΐου 2017._


Διαψεύδει, ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ, Χ. Στεφανίδης, την πληροφορία ότι ο Οργανισμός αναμένει την έγκριση δανείου από την Εθνική Τράπεζα, κάτι που θα αποτελέσει λύση στο πρόβλημα με τα αστικά λεωφορεία της Θεσσαλονίκης!


"Θέμα δανείου δεν υπάρχει στο τραπέζι", είπε, πριν λίγο, μιλώντας στην εκπομπή "Θέσεις και Απόψεις" του Δημοτικού Ραδιοφώνου Θεσσαλονίκης, FM100. Και πρόσθεσε: "Το θέμα του δανείου είχε τεθεί πριν δημοσιοποιηθεί το σχέδιο του υπουργού Μεταφορών για τον νέο ΟΑΣΘ. Από τη στιγμή που δημοσιοποιήθηκε η αλλαγή στους όρους ύπαρξης του Οργανισμού, η τράπεζα απέσυρε το ενδιαφέρον της".

Παρόλα αυτά, ο κ. Στεφανίδης εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι αύριο, το πολύ μεθαύριο, θα λήξει το θέμα με την επίσχεση εργασίας των εργαζόμενων στον ΟΑΣΘ. Όπως είπε, ήδη ο υπουργός Μεταφορών έχει υπογράψει κι έχει διαβιβάσει στον υπουργό Οικονομικών, Ευκλ. Τσακαλώτο, Κοινή Υπουργική Απόφαση, που προβλέπει την είσπραξη του ποσού το οποίο επιδίκασε η Διαιτησία στους εργαζόμενους. "Αυτό, μαζί με το ποσό το οποίο λαμβάνει, από την κρατική επιδότηση ο ΟΑΣΘ μέσω των δωδεκαρτιμορίων (σ.σ. μία δόση ανά μήνα, για το συνολικό ποσό της επιδότησης), λύνει το πρόβλημα με τους μισθούς Μαρτίου, Απριλίου και το δώρο Πάσχα", είπε.