Δευτέρα, 22 Μαΐου 2017._


Βολές κατά της κυβέρνησης και του αρμόδιου υπουργού Χρήστου Σπίρτζη για τη μεγάλη ταλαιπωρία που υφίστανται οι Θεσσαλονικείς από την παρατεταμένη επίσχεση εργασίας στον ΟΑΣΘ, εξαπολύει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του στο voria.gr.


Στην ίδια συνέντευξη, ο κ. Μητσοτάκης παρουσιάζει σε αδρές γραμμές το σχέδιο της ΝΔ για τη λύση του προβλήματος.

"Η απεργία του ΟΑΣΘ έχει τραγικές συνέπειες στην καθημερινότητα των Θεσσαλονικέων. Την ευθύνη, όμως, για την κατάσταση αυτή φέρει στο ακέραιο η κυβέρνηση και ο κ. Σπίρτζης, οι οποίοι με τις ενέργειές τους, αλλά κυρίως με τις παραλείψεις τους, μια που 2 χρόνια δεν έκαναν απολύτως τίποτα, οδήγησαν τα πράγματα σ’ αυτό το σημείο", τονίζει. 

Θεωρεί εκ των ων ουκ άνευ τον επανασχεδιασμό του τρόπου λειτουργίας του ΟΑΣΘ και θυμίζει ότι το 2014 η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έλαβε κοινές αποφάσεις για τον εξορθολογισμό του Οργανισμού προβλέποντας τρεις ουσιαστικές ενέργειες: μείωση μισθών και επανασχεδιασμό των οικονομικών του Οργανισμού, αναπροσαρμογή της τιμής του εισιτηρίου και περιορισμό της συνεισφοράς του ελληνικού Δημοσίου στην κάλυψη των ελλειμμάτων του ΟΑΣΘ. 

"Τότε, όμως, ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονταν στα κάγκελα και αντιδρούσε σε κάθε τι μεταρρυθμιστικό. Σήμερα έρχεται ο κ. Σπίρτζης και καταθέτει στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους ένα νομοσχέδιο για τις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης, που αποτελεί απλά μνημείο εμπαιγμού τόσο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης όσο και – κυρίως – του επιβατικού κοινού της Θεσσαλονίκης, αλλά και των εργαζομένων του ΟΑΣΘ", υπογραμμίζει. 

Προαναγγέλλει, δε, "ανάγκη μεταρρυθμίσεων στον ΟΑΣΘ κι εξορθολογισμού του τρόπου λειτουργίας του", αλλά "με σοβαρό διάλογο, που να τιμά όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, μακριά από την επίτευξη μικροπολιτικών παιχνιδιών, και κυρίως με σεβασμό προς τους πολίτες της Θεσσαλονίκης".

Αναγκαία η πολιτική αλλαγή

Στα πολιτικά θέματα της συνέντευξης, ο κ. Μητσοτάκης υποστηρίζει ότι "η πολιτική αλλαγή στην Ελλάδα είναι αναγκαία και ανεξάρτητη από το κλείσιμο της αξιολόγησης", ενώ κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι "σε δύο χρόνια ψήφισε δύο μνημόνια". Χαρακτηρίζει τα αντίμετρα «πολιτική απάτη» της κυβέρνησης, ενώ θεωρεί «ρεαλιστικά αντίμετρα» την πολιτική της ΝΔ που έχει ως αιχμή τη μείωση των φορολογικών συντελεστών.

Για την αντιπαράθεσή του με τον Ιβάν Σαββίδη, κάνει μια... μικρή μετατόπιση: Λέει πως «άλλο το ποδόσφαιρο και άλλο η πολιτική», δηλώνει ότι τιμά τη μεγάλη ιστορία της ομάδας του ΠΑΟΚ αλλά αφήνει  αιχμές για τον χειρισμό της κυβέρνησης στην υπόθεση της ΣΕΚΑΠ, υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνησή του θα είναι αρωγός στην υγιή επιχειρηματικότητα και θα σταθεί απέναντι σε κάθε διαπλοκή.

Την Τετάρτη, ο κ. Μητσοτάκης θα μιλήσει στην ετήσια γενική συνέλευση του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος.

Μπορείτε να διαβάσετε τη συνέντευξη Μητσοτάκη με κλικ εδώ.