Τετάρτη, 17 Μαΐου 2017._

Τρεις κουκουλοφόροι αναρχικοί πέταξαν μπογιές και προκάλεσαν φθορές στους τοίχους του διαδρόμου του πολιτικού γραφείου του βουλευτή Α Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, Σταύρου Καλαφάτη.

Το περιστατικό συνέβη το βράδυ της Δευτέρας, όταν ο γνωστός πολιτικός γιόρταζε τα γενέθλιά του, με συνεργάτες του. Οι τρεις άγνωστοι μπήκαν από την κεντρική είσοδο, κατευθύνθηκαν στον 8ο όροφο, προκάλεσαν τις φθορές, ανέγραψαν το σύνθημα "Κάτω το Κράτος", με το σήμα των αναρχικών και αποχώρησαν. 

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας για τους βανδαλισμούς στο πολιτικό γραφείο του βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας κ. Σταύρου Καλαφάτη, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
 
«Η Νέα Δημοκρατία καταδικάζει τους βανδαλισμούς στο πολιτικό γραφείο του βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας κ. Σταύρου Καλαφάτη και καλεί τις πολιτικές δυνάμεις – συμπεριλαμβανομένου του ΣΥΡΙΖΑ – να πράξουν το ίδιο.

Και ταυτόχρονα την Κυβέρνηση να αντιληφθεί ότι έχει υποχρέωση να βάλει τέλος στην ανοχή που επιδεικνύει στην ανομία και την παραβατικότητα που αναπτύσσουν “οργανωμένες συλλογικότητες”».