Δευτέρα, 22 Μαΐου 2017._


Με την απόλυτη επιβράβευση της πιστοποίησης για τις καθαρές θάλασσες και ακτές που δίνει τα τελευταία χρόνια η Γαλάζια Σημαία, βραβεύτηκαν και για την καλοκαιρινή περίοδο 2017 τέσσερις παραλίες του Δήμου Θερμαϊκού. 


Είναι α) η παραλία Αγίας Τριάδας/ΠΙΚΠΑ, β) η παραλία Νέων Επιβατών, γ) η παραλία Περαίας/Kοχύλι και δ) η παραλία του Ποταμού στην Επανομή. Οι σχετικές ανακοινώσεις για τη φετινή περίοδο έγιναν από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης και έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της (www.eepf.gr).

Συνολικά, σε ολόκληρο το νομό Θεσσαλονίκης, δόθηκαν δώδεκα (12) Γαλάζιες Σημαίες, εκ των οποίων το 33% στο Δήμο Θερμαϊκού.

Με ευθύνη του δήμου Θερμαϊκού όλες οι ακτές είχαν καθαριστεί και ήταν έτοιμες για να υποδεχτούν τους τουρίστες και τους επισκέπτες από τις αρχές Απριλίου.

«Επιμένουμε στην αυστηρή τήρηση των κανόνων και προετοιμαζόμαστε από τώρα για να καταστήσουμε υποψήφιες για Γαλάζια Σημαία το 2018 και άλλες ακτές μας (όπως την παραλία Αγγελοχωρίου, την κοινοτική πλαζ Επανομής/Κτήμα Καραγκιόζη), που πληρούν τις προϋποθέσεις για βράβευση», δήλωσε ο Δήμαρχος Θερμαϊκού κ. Γιάννης Μαυρομάτης.