Κυριακή, 14 Μαΐου, 2017._ 


Την επ΄αόριστον επίσχεση εργασίας, αρχής γενομένης από αύριο, αποφάσισαν ομόφωνα στο σημερινό έκτακτο διοικητικό τους συμβούλιο οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ.


Όπως επισημαίνουν «δεν έχουν καταβληθεί ακόμη τα δεδουλευμένα των μηνών Μαρτίου και Απριλίου και δεν έχουν εξοφληθεί το δώρο του Πάσχα, ποσό συνολικού ύψους 6,3 εκατ. ευρώ».

Οι εργαζόμενοι δέχτηκαν, μεν, την πρόταση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστου Σπίρτζη, για συνάντηση/σύσκεψη την προσεχή Τρίτη. όμως δεν αναστέλλουν τις κινητοποιήσεις τους, καθώς το αίτημά τους αφορά τα δεδουλευμένα δύο μηνών και του επιδόματος Πάσχα, τα οποία δεν έχουν, ακόμη, καταβληθεί.

Επίσης, στη σημερινή τους έκτακτη συνεδρίαση οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ, που συνολικά ανέρχονται σε 2.300, αποφάσισαν περιφρούρηση από τις 4 το πρωί αύριο στα αμαξοστάσια, ώστε να μην κινηθεί κανένα λεωφορείο.

Από την πλευρά της, η διοίκηση του ΟΑΣΘ θα απαντήσει με την κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων. Ο πρόεδρος του Οργανισμού, Χρήστος Στεφανίδης, που μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, είπε ότι “οι εργαζόμενοι έπρεπε να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις, εφόσον όλοι έχουμε κληθεί σε συνάντηση, την Τρίτη, από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών”.