Δευτέρα, 03 Απριλίου, 2017


Την ανάγκη να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση τις επόμενες μέρες για να σταματήσει το «μαρτύριο της σταγόνας», επισήμανε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος καταλόγισε ευθύνες στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για την καθυστέρηση.


Τις δηλώσεις αυτές έκανε στο περιθώριο της επίσκεψης που πραγματοποίησε, σήμερα, στα γραφεία της ΔΕΔΘ-Helexpo.

Για την αυριανή συνάντησή του με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο επικεφαλής του Ποταμιού είπε πως είναι καλό να γίνονται οι συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς και να βλέπουν τι περιθώρια υπάρχουν για επιμέρους συνεργασίες.

Ο κ. Θεοδωράκης συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΔΕΘ-Helexpo, Τάσο Τζήκα και τον διευθύνοντα σύμβουλο, Κυριάκο Ποζρικίδη και αμέσως μετά είπε στους δημοσιογράφους ότι «δεν πρέπει να επιτρέψουμε να θεωρηθεί η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης ως ένα οικόπεδο που απλώς δίνεται σε εγγυήσεις στους εταίρους μας».

«Η ΔΕΘ έχει πάρα πολλά περιθώρια για να αναπτυχθεί. Πρέπει να αποκτήσει διεθνείς συνεργάτες, πρέπει να υπάρξουν στρατηγικοί εταίροι από τον ιδιωτικό τομέα, πρέπει να περιοριστεί η πολιτική σύγκρουση μέσα στην Έκθεση και πρέπει να παραμείνει η Έκθεση ένας πόλος έλξης για ανθρώπους απ' όλο τον κόσμο και κυρίως από όλη την Ευρώπη. Θα συνεργαστούμε το επόμενο διάστημα με την Περιφέρεια, τον Δήμο και με τους φορείς της πόλης ώστε να καταθέσουμε την καλύτερη δυνατή πρόταση. Με κανένα τρόπο δεν πρέπει να επιτρέψουμε να θεωρηθεί η ΔΕΘ ως ένα οικόπεδο που δίδεται σε εγγυήσεις στους εταίρους μας», υπογράμμισε.