Μ. Τρίτη, 11 Απριλίου 2017._

Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά... 14 σπίτια είχαν διαρρήξει, στη Θεσσαλονίκη, από τα τέλη Οκτωβρίου 2015, ως τα τέλη του Δεκεμβρίου του ίδιου χρόνου, τέσσερις αλλοδαποί μέλη σπείρας διαρρηκτών.


Η εξάρθρωση της σπείρας άρχισε όταν προέκυψε για τον έναν από τους δράστες, που, ήδη, κρατείται στις φυλακές ενόψει της δίκης του, η συμμετοχή του και σε άλλες διαρρήξεις. Έτσι, αστυνομικοί του τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, έφθασαν στα ίχνη της σπείρας.

Όπως διαπιστώθηκε, οι τέσσερις αλλοδαποί, ηλικίας 32, 41, 43 και 45 ετών, σκαρφάλωναν στα μπαλκόνια από τις υδρορροές, κι έμπαιναν στα διαμερίσματα από ξεκλείδωτες μπαλκονόπορτες. Έκλεβαν κυρίως χρήματα και κοσμήματα και μικρές ηλεκτρονικές συσκευές.

Εναντίον τους σχηματίσθηκε δικογραφία για συγκρότηση Εγκληματικής οργάνωσης – Συμμορίας και Διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών. Σχηματίστηκε, επίσης, δικογραφία κατά 38χρονης, πρώην συζύγου του ενός από τους διαρρήκτες, επειδή στην κατοχή της βρέθηκε κινητό τηλέφωνο το οποίο είχε κλαπεί σε διάρρηξη από διαμέρισμα της Πολίχνης.


Η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.