Κυριακή, 2 Απριλίου 2017._

Την πιο μεγάλη νίκη του στο πρωτάθλημα έως τώρα και με βάση τα αποτελέσματα των υπολοίπων ομάδων που μάχονται για την αποφυγή του υποβιβασμού, πέτυχε στο νησί των «Φαιάκων» ο «Γηραιός».


Η ομάδα του Σάββα Παντελίδη, παρά τα τεράστια οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει, την αποχή των παικτών της από τις προπονήσεις στις αρχές της εβδομάδας και την αφαίρεση των 6 βαθμών που της επιβλήθηκε από το διαιτητικό δικαστήριο της ΕΠΟ, βρήκε τα ψυχικά αποθέματα να πάρει τεράστια νίκη στην Κέρκυρα και να δώσει ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον στο υπόλοιπο της περιόδου.

Πλέον, οι κυανόλευκοι πλησίασαν στο -3 από τους Λεβαδειακό και -4 από τον Αστέρα Τρίπολης, ενώ μεσοβδόμαδα (Τετάρτη) υποδέχονται στο Καυτανζόγλειο τους Βοιωτούς σε ματς που θα κρίνει πολλά. 
  
Αγνώριστη η Κέρκυρα δεν είχε ούτε μία καλή ευκαιρία στο ματς και προβλημάτισε με την εμφάνισή της. Λεοζίνιο και Δώνης στο 35΄ και 40΄ έβαλαν μπροστά τον Ηρακλή με 2-0, ενώ το ματς τελείωσε και τυπικά στο 76΄ με το τρίτο γκολ των φιλοξενούμενων, που πέτυχε ο Κούρος. 

«Ανεξαρτήτως αποτελέσματος είχα αποφασίσει να πω μπράβο στα παιδιά για την όλη τους προσπάθεια. Διανύσαμε μια πολύ άσχημη εβδομάδα με καταστάσεις που δεν έχω βιώσει πουθενά αλλού. Μια βδομάδα με προβλήματα και πίεση. Είπα στα παιδιά μέσα στη βδομάδα πως η παραμονή ή όχι της ομάδας δεν πρέπει να εξαρτηθεί από εμάς. Εμείς θα πρέπει να καταθέσουμε όλες μας τις δυνάμεις και εξαντλήσουμε τις πιθανότητές μας. Και πάλι συγχαρητήρια στα παιδιά», δήλωσε μετά τον αγώνα ο Σάββας Παντελίδης, προπονητής του Ηρακλή.

Η ταυτότητα του αγώνα
Γκολ: 35' Λεοζίνιο, 39' Δώνης, 76 Κούρος
Διαιτητής: Τζήλος (Θεσσαλίας)
Κίτρινες: 12' Νίκιτς, 51' Ντιόγκο – 74' Αργυρόπουλος, 75' Στάμου
Οι συνθέσεις
Κέρκυρα (Γρηγορίου): Αραμπατζής, Γκόμες, Ιωάννου, Βενέτης, Ζορντάο Ντιόγκο (61' Κόντος), Σιόντης, Νίκιτς (73' Ζορμπάς), Γεωργίου, Κέβιν Ντιόγκο (77' Γεωργακόπουλος), Επστάιν, Τουράμ.
Ηρακλής (Παντελίδης): Χουάντερσον, Αργυρόπουλος, Σαραμαντάς, Κούρος, Ιντζόγλου, Μοντέιρο (84' Ζιαμπάρης), Δώνης, Τζανετόπουλος, Λεοζίνιο (66' Γροντής), Στάμου, Περόνε (71' Μπαστακός).