Τρίτη, 4 Απριλίου 2017._

Κυρίως οικονομικά είναι τα θέματα στις πρώτες σελίδες των σημερινών εφημερίδων.


Αναλυτικά:

ΑΛΗΘΝΙΝΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: Αλαλούμ με τα μπλοκάκια
Η εφημερίδα υπογραμμίζει: "Περισσότεροι από 40.000 ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι έσπευσαν το πρώτο τρίμηνο του έτους -30.000 το δίμηνο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου και περίπου 10.000 τον Μάρτιο- να κλείσουν το Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών (το γνωστό μπλοκάκι) που διατηρούσαν, προκειμένου να αποφύγουν τις υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές που φέρνει ο νόμος Κατρούγκαλου".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Κράτος τρομοκράτης για όσους χρωστούν
"Άγριο κυνηγητό με τηλέφωνα, e-mails, ελέγχους και μπαράζ κατασχέσεων σε όσους αφήσουν απλήρωτους τους φόρους αρχίζει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ)! Στόχος είναι να δημιουργηθεί κλίμα τρομοκρατίας, για να εισπραχθούν εντός του έτους ληξιπρόθεσμα χρέη 4 δια ευρώ', γράφει η εφημερίδα.

ΕΘΝΟΣ: Οργή Κομισιόν για τα παιχνίδια ΔΝΤ
Σύμφωνα με την εφημερίδα "έως και τα στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ενοχλεί πλέον η στάση του ΔΝΤ στη διαπραγμάτευση για το κλείσιμο της αξιολόγησης. Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προχωρεί σε απανωτές τηλεφωνικές επαφές, ενώ το οικονομικό επιτελείο σπεύδει στις Βρυξέλλες εν όψει Eurogroup".

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Κερδίστε στα σούπερ μάρκετ
Η εφημερίδα παρουσιάζει "τις φθηνότερες τιμές 21 προϊόντων, που σχεδόν πάντα βρίσκονται στα ντουλάπια του σπιτιού μας, από 4 μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ".

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ: Σχέδιο φόβος και τρόμος
Όπως τονίζει η εφημερίδα "εξαιρετικά φιλόδοξοι χαρακτηρίζονται οι ελεγκτικοί στόχοι για τη μεγάλη φοροδιαφυγή και το λαθρεμπόριο -πάνω από 200.000- με αιχμή τους 23.300 ελέγχους, οι οποίοι θα βασιστούν στον «Μεγάλο Αδελφό» των καταθέσεων, προκειμένου να βεβαιωθούν τουλάχιστον 3,96 δια ευρώ. Από την άλλη, μετά την «έκρηξη» της μικρομεσαίας φοροδιαφυγής τους τελευταίους μήνες, καθίσταται μονόδρομος η διενέργεια τουλάχιστον 39.000 ελέγχων για έκδοση αποδείξεων, ενώ έχει δοθεί ήδη εντολή για «ξεσκόνισμα» εκατοντάδων υποθέσεων στις οποίες είτε χορηγήθηκε επιστροφή ΦΠΑ χωρίς έλεγχο είτε υπάρχουν υπόνοιες απάτης".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: 3 Ελληνικά νησιά θα χτυπήσει ο Ερντογάν
"Ο Ερντογάν σχεδιάζει να κλιμακώσει τις προκλήσεις του, μέσα στην Μεγάλη Εβδομάδα. Θέλει να δώσει τον χαρακτήρα ενός θρησκευτικού πολέμου, ενός δηλαδή ακήρυκτου ουσιαστικά πολέμου, μεταξύ Μουσουλμάνων και Χριστιανών. Στόχος του, δεν είναι μόνο η Ορθοδοξία, αλλά ΟΛΟΙ οι Χριστιανοί, όπου και να βρίσκονται", υποστηρίζει η εφημερίδα. 

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Αντιφάσεις Παππά - Αρτεμίου εκθέτουν Τσίπρα
H εφημερίδα τονίζει: "Μείζον πολιτικό ζήτημα για την κυβέρνηση δημιουργούν οι αποκαλύψεις του Ελεύθερου Τύπου για τη «μυστική» πτήση του Νίκου Παππά με τον Κύπριο δικηγόρο Αρτέμη Αρτεμίου με το ιδιωτικό λίαρ τζετ του Λιβανέζου επιχειρηματία Μαχέντ Χαλίλ στην Καραϊβική. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης συνεχίζουν να «σφυροκοπούν» τον Νίκο Παππά αλλά και τον πρωθυπουργό, που μένουν έκθετοι και εξακολουθούν μέχρι σήμερα να μη δίνουν εξηγήσεις για το πολύκροτο ταξίδι στη Βενεζουέλα. Η σιωπή μάλιστα του Μαξίμου είναι εκκωφαντική".

ΕΣΤΙΑ: Ο ΣΥΡΙΖΑ στην κορυφή των λαϊκιστών της ΕΕ
"Αυτό προκύπτει από την μελέτη για την κατάσταση τού λαϊκισμού στην Ευρώπη που εκπόνησε το Foundation for European Progressive Studies. FEPS", εξηγεί η εφημερίδα. 

Η ΑΥΓΗ: Θέατρο παραλόγου Σόιμπλε - Λαγκάρντ
Σύμφωνα με την εφημερίδα "μεγάλα ερωτήματα για τις πραγματικές τους προθέσεις εγείρει η στάση του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών και του ΔΝΤ στις διαπραγματεύσεις για τα ζητήματα της δεύτερης αξιολόγησης και του χρέους. Διατηρώντας συμπληρωματικούς ρόλους και αλλάζοντας διαρκώς τη σκυτάλη μεταξύ τους, μεταβάλλουν συνεχώς τα δεδομένα, ωθώντας τη συζήτηση στα όριά της, χρονικά και ουσιαστικά. Την ίδια στιγμή, όπως με τη χθεσινή αναφορά της Κρ. Λαγκάρντ στον Β. Σόιμπλε, συντηρούν τη μεταξύ τους διαφωνία για τη βιωσιμότητα του χρέους, καθιστώντας κάθε πρόβλεψη για «συνολική συμφωνία» παρακινδυνευμένη". 

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: Έκτακτη πτήση για Βρυξέλλες
Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι "διπλή διαπραγμάτευση, εντός συνόρων με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και εκτός με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, ξεδιπλώνει από χθες η κυβέρνηση ώστε να μη χαθεί το ορόσημο της 7ης Απριλίου". 

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Τουρισμός με μουσεία σε χειμερία νάρκη
Όπως τονίζει η εφημερίδα "η τουριστική περίοδος ξεκίνησε επίσημα την 1η Απριλίου, το περασμένο Σάββατο, αλλά το θερινό ωράριο στα μουσεία και στους αρχαιολογικούς χώρους ακόμη δεν έχει διαμορφωθεί. Το υπουργείο Πολιτισμού είναι για άλλη μία φορά συνεπές στην ασυνέπειά του".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ:  Ξυπνάει η αγορά ακινήτων στην πόλη 
Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι "αμυδρά σημάδια ανάκαμψης παρουσιάζει η αγορά ακινήτων στη Θεσσαλονίκη, ενώ με την προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων αναμένεται να αυξηθεί η ζήτηση και στον τομέα των logistics. Στα διαμερίσματα ο ρυθμός μείωσης των τιμών έχει επιβραδυνθεί και για κάποιες περιοχές στην ανατολική Θεσσαλονίκη εκδηλώνεται αυξημένη ζήτηση". 

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Ακόμα ψηλότερα ο πήχης για την υλοποίηση των Αποφάσεων
H εφημερίδα γράφει για το συνέδριο του ΚΚΕ: "Η Πολιτική Απόφαση του Συνεδρίου, η Εισήγηση και το Κλείσιμο της απερχόμενης ΚΕ ψηφίστηκαν ομόφωνα, όπως και η Εισήγηση της ΚΕΟΕ. Στη συζήτηση εκφράστηκε η ουσιαστική συμφωνία με τις Θέσεις και την Εισήγηση της ΚΕ. Υπήρξε πλούσιος προβληματισμός για το πώς το ΚΚΕ θα γίνει πιο ικανό στο καθήκον της ανασύνταξης του εργατικού κινήματος, της οικοδόμησης της Κοινωνικής Συμμαχίας, σε αντικαπιταλιστική - αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση".

ΤΑ ΝΕΑ: Αλάτι στην πληγή του ΣΥΡΙΖΑ
Η εφημερίδα γράφει πως "τα ρέστα της στην πολιτική διαπραγμάτευση παίζει ακόμη μία φορά η κυβέρνηση, σε μια ύστατη κίνηση απεγκλωβισμού από το αδιέξοδο της διαπραγμάτευσης. Προς αυτό τη κατεύθυνση, το Brussels Group αναβιώνει ξανά καθώς Ευκλείδης Τσακαλώτος και Εφη Αχτσιόγλου μεταβαίνουν σήμερα στη βελγική πρωτεύουσα μαζί με τον Γιώργο Χουλιαράκη. Στόχος είναι στον νέο κύκλο επαφών τους με τους εκπροσώπους των θεσμών να κλείσουν τα ανοιχτά ζητήματα που απομένουν για να ολοκληρωθεί η τεχνική συμφωνία, μολονότι ο ορίζοντας του Eurogroup της Μάλτας εξακολουθεί να παραμένει θολός".

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Βανδάλισαν νέα φώτα πριν καν παραδοθούν! 
"Ένα ακόμη επεισόδιο βανδαλισμού, αυτή τη φορά μάλιστα σε νέα φώτα που δεν είχαν προλάβει καν να παραδοθούν στο Δήμο Θεσσαλονίκης! Πριν πραγματοποιηθεί η διοικητική παραλαβή ξεκίνησαν οι παραβιάσεις, οι καταστροφές και οι βανδαλισμοί. Ο Δήμος Θεσσαλονίκης εκτός από την συνεργασία με την ΕΛΑΣ καλεί τους πολίτες να βοηθήσουν", επισημαίνει η εφημερίδα.

ESPRESSO: ΤΡΑΝΣ ηθοποιός σε μοναστήρι
Η τρανσέξουαλ ηθοποιός Μίνα Ορφανού, που μεγάλωσε παρέα με τις καλόγριες, μιλά για πρώτη φορά στην εφημερίδα για όλα όσα βιώνει στη Μονή της Αγίας Σοφίας στην Κάλυμνο. 

KONTRA NEWS: Να κουρευτεί το ελληνικό χρέος όπως οι Αμερικανοί κούρεψαν το χρέος της Γερμανίας το 1953
"Το 1953 στη διάσκεψη του Λονδίνου οι Αμερικανοί και οι σύμμαχοί τους μαζί και η Ελλάδα, διέγραψαν το γερμανικό χρέος, για να μπορέσει να γίνει η επανεκκίνηση της οικονομίας της και να γλιτώσουν οι πολίτες της την πείνα και την εξαθλίωση. Οι νικητές του Δεύτερου Παγκόσμιου πολέμου έδειξαν μεγαλοψυχία σε αυτούς που κατέσφαξαν τη μισή υφήλιο και κατέστρεψαν ολοσχερώς την Ευρώπη. Αντίθετα οι Γερμανοί, εναντιώνονται με κάθε τρόπο στην ελάφρυνση του ελληνικού δημόσιου χρέους, παρά το γεγονός ότι ακόμα χρωστάνε στη χώρα μας τις πολεμικές αποζημιώσεις και τα κατοχικά δάνεια για το χρυσό που άρπαξαν από την Τράπεζα της Ελλάδος", γράφει η εφημερίδα.

STAR PRESS: Κατηγορείστε για το φόνο του δασκάλου
"Προσωποποιήθηκε κατά δύο προσώπων η δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, που είχε ασκηθεί στο παρελθόν κατά αγνώστων, για την υπόθεση της ειδεχθούς δολοφονίας του δασκάλου Νίκου Μέντζου στο Αγρίνιο", γράφει η εφημερίδα.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: 7.296 ΑΦΜ χρωστούν 74 δισ.

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Επέλαση της εφορίας