Τρίτη, 4 Απριλίου 2017._

Συνελήφθη 39χρονος ομογενής, μέλος διεθνούς κυκλώματος διακίνησης λαθραίων τσιγάρων, επειδή είχε στην κατοχή του χιλιάδες αδασμολόγητα πακέτα τσιγάρων.


Ο 39χρονος συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων, Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Περιβάλλοντος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Εντοπίστηκε το πρωί χθες, να ξεφορτώνει σακούλες μα λαθραία τσιγάρα από το Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητό του και να τις κρύβει σε αποθήκη των Συκεών.

Σε έρευνα που έγινε στην αποθήκη, αλλά και στο διαμέρισμά του, στην ίδια περιοχή, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 2.250 πακέτα αδασμολόγητων τσιγάρων και δύο συσκευασίες καπνού, χωρίς ταινία φορολόγησης.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 39χρονος με τρεις ακόμη συνεργούς του, από τις αρχές Μαρτίου 2017, συνέστησαν σπείρα με διακριτούς ρόλους, με σκοπό τη διακίνηση λαθραίων καπνικών προϊόντων και τον προσπορισμό παράνομου περιουσιακού οφέλους.  Επίσης, διαπιστώθηκε ότι, οι συνεργοί του 39χρονου, χρησιμοποιούσαν για τις τηλεφωνικές τους επικοινωνίες με τον συλληφθέντα, αριθμούς κινητών τηλεφώνων που ανήκουν σε τρία έτερα άτομα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για απλή συνέργεια σε παράβαση του Νόμου περί Τελωνειακού Κώδικα.


Εναντίον του 39χρονου και των τριών συνεργών του σχηματίσθηκε δικογραφία για «Εγκληματική οργάνωση» και παράβαση του Νόμου «Περί τελωνειακού κώδικα». Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.