Τρίτη, 25 Απριλίου 2017._


Η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ δεν τιμώρησε, τελικά, τον Ολυμπιακό με αφαίρεση βαθμών αν και παραδέχθηκε ουσιαστικά την επίθεση στον παρατηρητή του αγώνα κ.Περικλή Λασκαράκη.


Συγκεκριμένα, οι «ερυθρόλευκοι» τιμωρήθηκαν -για όλα όσα συνέβησαν στο παιχνίδι του Κυπέλλου με την ΑΕΚ- με πρόστιμο 150.000 ευρώ και ποινή τεσσάρων αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών, που θα εκτίσουν την επόμενη σεζόν.

Ειδικά για την κατηγορία που επισύρει ποινή μείωσης βαθμών από το πρωτάθλημα, αποφασίστηκαν τα εξής: "Για την πράξη της βίας σε βάρος του βοηθού παρατηρητή του αγώνα (άρθρο 29 παρ. 1 και 4 Πειθαρχικού Κώδικα) ποινή διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές"!

Ήδη από τον ΠΑΟΚ έγινε γνωστό πως θα κατατεθεί έφεση, με αίτημα την αφαίρεση βαθμών από τον Ολυμπιακό, όπως προβλέπεται για το συγκεκριμένο αδίκημα.

Πριν την έκδοση της απόφασης έγιναν κωμικοτραγικά πράγματα, κορύφωση των οποίων ήταν η διαρροή της είδησης ότι οι κάμερες στα αποδυτήρια δεν είχαν... γράψει τα επεισόδια, επειδή ήταν χαλασμένες! Το υλικό, τελικά, δεν έφθασε στην πειθαρχική επιτροπή, η οποία, πάντως, επέβαλε την μικρότερη ποινή.