Παρασκευή, 07 Απριλίου, 2017 


«Ακέφαλη» είναι εδώ και μερικές ώρες η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης ΑΕ (ΕΒΖ), ύστερα από την παραίτηση που υπέβαλαν ο πρόεδρος της εταιρείας, Χρήστος Ρώσσιος, ο διευθύνων σύμβουλός της, Παντελής Μάνης και ένα μη εκtελεστικό μέλος του διοικητικού συμβουλίου, ο Πέτρος Γάτσος. 


Υπενθυμίζεται ότι την παραίτηση των επικεφαλής της βιομηχανίας είχε ζητήσει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας, Αλέξης Χαρίτσης. 

 Επιβεβαιώνοντας σχετικό τηλεγράφημα του ΑΠΕ-ΜΠΕ νωρίτερα, σε επίσημη πλέον ανακοίνωσή του, ο κ. Ρώσσιος επισημαίνει ότι οι λόγοι που τον οδήγησαν να παραιτηθεί είναι προσωπικοί και επαγγελματικοί.

 Μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωσή του αναφέρεται στην πορεία της ΕΒΖ κατά τη διάρκεια του ενός χρόνου που ήταν πρόεδρος. «Στις 15 Απριλίου 2016, παρέλαβα το τιμόνι της ΕΒΖ με 38.000 στρέμματα σπαρμένα με τεύτλα, τα εργοστάσια να μην είναι έτοιμα για συντήρηση - και με απόφαση του προηγούμενου Διοικητικού Συμβουλίου να μη λειτουργεί το εργοστάσιο της Ορεστιάδας. 

Τα στρέμματα που σπάρθηκαν έφτασαν τις 52.000, το εργοστάσιο της Ορεστιάδας λειτούργησε και χρησιμοποιήθηκε το εργοστάσιο των Σερρών για υποστηρικτικές  εργασίες. Σήμερα βρίσκονται σε ανάπτυξη 67.000 στρέμματα τεύτλων, ο αριθμός των οποίων μπορεί να αυξηθεί επειδή η καλλιεργητική περίοδος βρίσκεται σε εξέλιξη».