[ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 2][bsummary]

Κόντρα, σε... μέτριους τόνους, Μπουτάρη - Καλαφάτη για τη Νέα Παραλία


Δευτέρα, 10 Απριλίου, 2017 


Το θέμα της εκμίσθωσης των πέντε γυάλινων περιπτέρων από τη διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης και η τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων στη Νέα Παραλία, βρέθηκε στο επίκεντρο της σημερινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου του κεντρικού δήμου.


Ο δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης, για μια ακόμη φορά έκανε λόγο για «υπερβολικό θόρυβο από το τίποτα» και για παραπληροφόρηση, σε συνέχεια της χθεσινής κινητοποίησης ομάδας πολιτών, που είχαν καταγγείλει αυθαίρετη ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων στο παραλιακό μέτωπο της πόλης.

Πρόσθεσε δε, πως μια εκτελεστική επιτροπή θα αναλάβει να καταλήξει σε μια πρόταση για την εκμίσθωση των περιπτέρων-αναψυκτηρίων και των τραπεζοκαθισμάτων, την οποία θα φέρει σε συζήτηση σε προσεχές δημοτικό συμβούλιο.

«Δεν χάνει κανένα δημόσιο χαρακτήρα η παραλία. Σκοπός μας είναι να βρούμε την καλύτερη χρήση αυτών των περιπτέρων και υπενθυμίζω ότι υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να κάθονται στα τραπεζάκια να πιουν τον καφέ τους, όπως άλλοι να ξαπλώνουν στα γρασίδια, να περπατάνε», υπογράμμισε ο κ.Μπουτάρης.

Ο επικεφαλής των «Εντάξει», Σταύρος Καλαφάτης, κατηγόρησε τον δήμαρχο πως ακολουθεί την ίδια πρακτική με την κυβέρνηση. «Αυτή την εβδομάδα είχαμε τα εγκαίνια της σήραγγας των Τεμπών. Είδαμε τον πρωθυπουργό να εγκαινιάζει έργα που πολεμούσε, που δεν κόπιασε καθόλου γι’ αυτά. Βλέπουμε και τη διοίκηση Μπουτάρη να κάνει το ίδιο για το έργο της παραλίας. Ένα έργο που δεν το αγκάλιασε».

Ο κ. Καλαφάτης υποστήριξε πως η θέση της παράταξης του είναι να προστατευτεί ο δημόσιος χώρος. «Δεν θα λέγαμε όχι στην αξιοποίηση των δημόσιων κτιρίων που έχει ο δήμος αρκεί να υπάρχει σεβασμός στο περιβάλλον» ανέφερε. Πρότεινε τα γυάλινα περίπτερα να χρησιμοποιηθούν όπως προέβλεψαν οι αρχιτέκτονες που σχεδίασαν την παραλία, ως κυλικεία χωρίς τραπεζοκαθίσματα, να χρησιμοποιηθεί το πρώην μπαρ-καφέ που έχει εγκαταλειφθεί για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων και να προστατευθεί ο δημόσιος χώρος

Η Ρία Καλφακάκου, επικεφαλής της παράταξης "Ανοικτή Πόλη", ανέφερε πως «ο χώρος της παραλίας πρέπει να παραμείνει δημόσιος, χωρίς επιχειρηματικές παρεμβάσεις που θα υποχρεώνουν τους πολίτες να πληρώνουν», ενώ ο Γιάννης Δελής, από την παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση», δήλωσε πως «αν ξεκινήσουν να απλώνονται τα τραπεζοκαθίσματα, δεν θα έχουν σταματημό».  Η Μόνικα Αϊβάζογλου από τις «Γειτονιές σε Δράση» είπε πως «η διοίκηση δεν ακούει τους πολίτες και τις ανάγκες τους, αλλά προτάσσει ένα μοντέλο που ευνοεί τους επιχειρηματίες», ενώ ο Κωνσταντής Σεβρής από την παράταξη «Μένουμε Θεσσαλονίκη» ζήτησε «να προστατευτεί από τα συμφέροντα η παραλία».
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[ΕΙΔΗΣΕΙΣ][bsummary]

SPORTS

[Αθλητικά][bleft]

SCI-FI

[SCI-FI][bsummary]

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

[Φωτορεπορτάζ][bleft]