Κυριακή, 02 Απριλίου, 2017 


Τη βεβαιότητά του ότι «η ΝΔ θα αλλάξει το κλίμα στην οικονομία», εκφράζει ο Κωστής Χατζηδάκης με συνέντευξή του στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής.


Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ εξηγεί ότι το κόμμα του «θα αποκαταστήσει ένα κλίμα εμπιστοσύνης διότι θα είναι μια κανονική ευρωπαϊκή κυβέρνηση που θα εκπέμπει μηνύματα φιλικά προς τις επενδύσεις και την επιχειρηματικότητα».

Ο ίδιος εκτιμά ότι είτε κλείσει η αξιολόγηση είτε όχι ελάχιστα πράγματα θα αλλάξουν στη οικονομία με την παρούσα κυβέρνηση. «Δεν μπορούν να γίνουν μια κανονική ευρωπαϊκή κυβέρνηση γι' αυτό και η οικονομία θα συνεχίσει να σέρνεται. Όσο, ωστόσο, η οικονομία παραμένει σε αυτή την κατάσταση οι πολιτικές εξελίξεις παραμένουν ανοιχτές. Η κυβέρνηση αγαπάει την εξουσία, αλλά δεν θα αντέξει για πολύ! Την εκδικείται η πραγματικότητα», συμπληρώνει.

Κατηγορεί επίσης την κυβέρνηση ότι στο θέμα της ΔΕΗ «δεν μπορεί να ξεπεράσει τις ιδεοληψίες της» και εξηγεί: «Θα μπορούσε να ανταλλάξει την απελευθέρωση της ενέργειας με ένα ελαφρύτερο πακέτο για το αφορολόγητο και τις συντάξεις. Δεν το κάνει όμως. Κατάπιε τη μείωση του αφορολογήτου και των συντάξεων και δίνει μάχη οπισθοφυλακής για την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας για να χαϊδέψει τα αυτιά του κομματικού ακροατηρίου της».