Τρίτη, 14 Μαρτίου 2017._

Η έρευνα της ΓΣΕΕ για τη φτώχεια κερδίζει, σήμερα, τη μάχη των πρωτοσέλιδων, μαζί με την προσπάθεια της κυβέρνησης να ψηφιστούν τα μέτρα από το σύνολο του πολιτικού κόσμου.


Αναλυτικά :

ΑΛΗΘΙΝΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:" Τα τηλέφωνα αποκαλύπτουν το ένοχο μυστικό. Η γυναίκα, ο τζόγος και η πιστωτική κάρτα ".
Η εφημερίδα αναφέρεται στο έγκλημα της Κοζάνης, με δράστη αστυνομικό και θύμα ταξιτζή και γράφει: «Οι αστυνομικές αρχές προχώρησαν σε άρση του απορρήτου των κινητών του δράστη, του θύματος, αλλά και των μελών των οικογενειών τους, ενώ ζήτησαν και τις αναλυτικές κινήσει των τραπεζικών λογαριασμών του δολοφόνου και της συζύγου του».

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Εκρηξη φτώχειας με διαταγή Μέρκελ-Σόϊμπλε ".
Η εφημερίδα υπογραμμίζει: «Συγκλονιστικά στοιχεία από τη ΓΣΕΕ! Ένας στους τρεις Έλληνες στα όρια εξαθλίωσης, καλπάζει η ανεργία με 29,6% (και όχι με 22,6%, όπως λέει η ΕΛ.ΣΤΑΤ.), οι μισοί στον ιδιωτικό τομέα παίρνουν κάτω από 800 ευρώ».

ΕΘΝΟΣ: " Νέες αλλαγές στους δασικούς χάρτες ".
«Παράταση στην προθεσμία υποβολής αντιρρήσεων για τους αναρτημένους δασικούς χάρτες, μείωση του αντιτίμου εξαγοράς εκχερσωμένων εκτάσεων και αποπληρωμή του σε δόσεις αλλά και αντιμετώπιση των πρόδηλων σφαλμάτων προωθεί άμεσα με νομοθετικές παρεμβάσεις το υπουργείο Περιβάλλοντος, επιχειρώντας να επιλύσει τα προβλήματα που έχουν ανακύψει. Παράλληλα θα δοθεί λύση και στις εκτάσεις των αναδασμών», τονίζει η εφημερίδα.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: 16 Απριλίου 2017: Η διπλή Πασχαλιά των προφητειών
Η εφημερίδα ισχυρίζεται ότι «φέτος το Πάσχα Ορθοδόξων και Καθολικών συμπίπτει την ίδια ημερομηνία (16 Απριλίου 2017), ενώ του χρόνου, με το παλαιό ημερολόγιο, η Κυριακή του Πάσχα πέφτει στις 26 Μαρτίου, μία ημέρα μετά τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου. Ίσως η ερμηνεία αυτή να είναι κάπως ατελής, αλλά δεν παύουν τα σημάδια γύρω μας να είναι έντονα και να φανερώνουν πως κάτι πολύ μεγάλο πλησιάζει, κάτι που θα αλλάξει τις ζωές μας και τις παραστάσεις μας για τον κόσμο, μια και καλή...».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: " Αλλο ανάπηρος, άλλο...βουλευτής! ".
«Την υποχρέωση να καταβάλουν ειδική εισφορά αλληλεγγύης και για τα προνοιακά επιδόματα που λαμβάνουν από το κράτος θα έχουν και φέτος χιλιάδες άτομα με αναπηρία κάτω του 80%, καθώς και άτομα με αναπηρία 80% και άνω που δεν είναι τυφλά ή δεν είναι κινητικά ανάπηρα», υπογραμμίζει η εφημερίδα.

ΕΣΤΙΑ: "Εκβιάζουν επειδή είναι ανίκανοι ! ".
Η εφημερίδα επικαλείται το ότι υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, «έθεσε χθες το θέμα στην ατζέντα και κάλεσε την Αντιπολίτευση να ψηφίσει τα μέτρα όταν κλείσει η αξιολόγησις. Προφανώς και δεν εξέφραζε μόνο δικές του σκέψεις. Εξέφραζε σίγουρα σκέψεις του Πρωθυπουργού, ακόμη και αυτών των δανειστών».

Η ΑΥΓΗ: " Σε σύγχυση η Ν.Δ. Ομηρος των εσωτερικών αντιθέσεων ο Κύρ.Μητσοτάκης".
Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι “σε δύο ή και περισσότερες βάρκες επιχειρεί να πατήσει ο Κυρ. Μητσοτάκης στη διπλή προσπάθεια να γεφυρώσει τις διαφορετικές στρατηγικές που αναπτύσσονται στο εσωτερικό του κόμματος, αλλά και να ικανοποιήσει το μεγαλύτερο μέρος της εκλογικής του βάσης. Σε μια επίδειξη ανευθυνότητας, από την Κρήτη, ο πρόεδρος της Ν.Δ. αποποιήθηκε κάθε ευθύνη για την τύχη και την ποιότητα της αξιολόγησης, δηλώνοντας ότι «δικά τους είναι τα μέτρα -και τα αντίμετρα-, ας τα ψηφίσουν»”.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Φτώχεια. Η χειρότερη μορφή βίας".
Σύμφωνα με την εφημερίδα «σενάρια τρόμου για κατάρρευση της ελληνικής οικονομίας και οικονομικής ασφυξίας της κοινωνίας, που ωστόσο εδράζονται σε στέρεες επιστημονικές μετρήσεις και εκτιμήσεις, εμπεριέχονται στην έκθεση για την οικονομία που έδωσε χθες στη δημοσιότητα το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ».

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Σε περιδίνηση οι σχέσεις Ε.Ε. -Τουρκίας ".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Τραγωδία στο μετρό της Καλαμαριάς
«Ανείπωτη τραγωδία σημειώθηκε χθες το απόγευμα στο εργοτάξιο του μετρό στη συμβολή των οδών Πόντου και Μεταμορφώσεως στην Καλαμαριά, όταν 50χρονος χειριστής αυτοκινούμενου γερανού έπεσε σε τρύπα έπειτα από ανατροπή του μηχανήματος. Το μηχάνημα έργου αναποδογύρισε και προσέκρουσε σε τσιμεντένιες δοκούς, με αποτέλεσμα ο χειριστής να βρει τραγικό θάνατο, καθώς ούτε η άμεση κινητοποίηση πυροσβεστικής και ΕΚΑΒ ήταν αρκετή, για να σωθεί. Είναι ο δεύτερος νεκρός από τότε που ξεκίνησαν τα έργα», υπογραμμίζει η εφημερίδα.

ΜΑΚΕΛΕΙΟ: Παρενοχλούσε τη μάνα του και τον έφαγε με το 45άρι
Η εφημερίδα αναφέρεται στο έγκλημα της Καστοριάς, με δράστη αστυνομικό και θύμα ταξιτζή.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: " Αλλη μια συμφωνία, άλλη μια λεηλασία.Φτάνει πια,ξεσηκωμός! ".
«Με το σύνθημα αυτό, το ΚΚΕ οργανώνει όλη αυτή τη βδομάδα μεγάλη εξόρμηση στους εργαζόμενους, καλώντας τους σε οργάνωση της πάλης ενάντια στο πακέτο μέτρων που διαπραγματεύεται η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, διακινώντας πλατιά το νέο φυλλάδιο του Κόμματος», υπογραμμίζει η εφημερίδα.

ΤΑ ΝΕΑ: " Σκουρλέτης σε ...γραμμή Ντεϊσελμπλούμ".
Η εφημερίδα επισημαίνει: «Το αφήγημα του Μαξίμου για τα αντίμετρα κλονίζει η παρέμβαση Σκουρλέτη, ο οποίος ανακινεί παράλληλα το ζήτημα ψήφισης της συμφωνίας από ευρεία κοινοβουλευτική πλειοψηφία - ενδεχόμενο που απορρίπτει η αντιπολίτευση. Είναι προφανές ότι όλο και περισσότεροι σε κυβέρνηση και κόμμα κατανοούν πως τα μέτρα είναι δυσβάστακτα».

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Τραγικό δυστύχημα στο Μετρό Θεσσαλονίκης
«Ένα ακόμη θύμα μετρά το Μετρό Θεσσαλονίκης καθώς χθες τη ζωή του έχασε σε εργατικό δυστύχημα ένας 50χρονος χειριστής γερανού σε εργοτάξιο του Μετρό στην Καλαμαριά», γράφει η εφημερίδα.

ESPRESSO: " " Σκοτεινό" παρελθόν για τον νέο σύντροφο της Βάνας Μπάρμπα ".
Όπως γράφει η εφημερίδα, ο Τάρεκ Καϊτούνι «τα τελευταία έξι χρόνια απασχολεί έντονα τον βρετανικό Τύπο, είναι γνωστός για τις επαφές του με τον Καντάφι, τις υψηλές γνωριμίες του στο ευρωπαϊκό jet set, τη στενή σχέση του με τον δεύτερο γιο της βασίλισσας Ελισάβετ, τον δούκα του Γιορκ πρίγκιπα Αντριου, τα ακριβά δώρα που κάνει στις γυναίκες, αλλά και τους θυελλώδεις έρωτές του».

KONTRANEWS: "Τώρα θυμήθηκε η ΓΣΕΕ τα 7 χρόνια εφιαλτικών μνημονίων;".
Η εφημερίδα στο πρωτοσέλιδό της καταφέρεται κατά των συνδικαλιστών, λέγοντας τα μύρια όσα και στο ρεπορτάζ των μέσα σελίδων αναφέρεται στην έρευνα της ΓΣΕΕ, υπογραμμίζοντας τα στοιχεία.


Επίσης, μία εφημερίδα αναφέρεται στο γνωστό τροχαίο με την Πόρσε.


ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: " Εργαζόμενοι δύο ταχυτήτων".


ΗΜΕΡΗΣΙΑ: " Στα αζήτητα 500 χιλιάδες κατοικίες".