[ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 2][bsummary]

#ΠΚΜ

Σπυρόπουλος αντί Γυφτόπουλου στο Περιφερειακό Συμβούλιο


ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 6/3/2017._


Νέο πρόεδρο απέκτησε το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας: Τον Παναγιώτη Σπυρόπουλο, περιφερειακό σύμβουλο Σερρών (με την παράταξη «Αλληλεγγύη»). 


Ψήφισαν 68 περιφερειακοί σύμβουλοι κι έλαβε 43 υπέρ, 25 λευκά, 1 αποχή.

Αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου εξελέγη ο Στάθης Σαρηγιαννίδης, περιφερειακός σύμβουλος Ημαθίας (παράταξη «Περιφέρεια Πρωταθλήτρια»). Ψήφισαν 69 περιφερειακοί σύμβουλοι: 38 υπέρ, 29 λευκά, 2 άκυρα.

Γραμματέας Περιφερειακού Συμβουλίου αναδείχτηκε ο Αθανάσιος Χειμώνας, περιφερειακός σύμβουλος Ημαθίας (παράταξη «Ριζοσπαστική Αριστερή Ενότητα»). Ψήφισαν 69 περιφερειακοί σύμβουλοι: 37 υπέρ, 30 λευκά, 2 άκυρα.

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας πριν την έναρξη της διαδικασίας ευχαρίστησε τον απερχόμενο Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας Αντώνη Γυφτόπουλο για την υποδειγματική συνεργασία των τελευταίων δυόμιση χρόνων. «Με τη δουλειά, το έργο και την παρουσία σας, αναβαθμίσατε το ανώτατο συλλογικό όργανο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας», τόνισε.

Ο κ. Γυφτόπουλος από την πλευρά του ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη και όλους τους Περιφερειακούς Συμβούλους για την άψογη συνεργασία στη διάρκεια της θητείας του και επισήμανε: «Χρειάζεται θεσμική θωράκιση και εμβάθυνση του Περιφερειακού Συμβουλίου. Κανείς δε νοιάζεται περισσότερο για τα περιφερειακά συμβούλια από τους ίδιους τους συμβούλους. Πρέπει το Περιφερειακό Συμβούλιο να γίνει πιο αποτελεσματικό, πιο συλλογικό, πιο χρήσιμο στην κοινωνία».

Για την επιλογή του κ. Σπυρόπουλου για τη θέση του Προέδρου, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας τόνισε: «Η διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και με την επιλογή της να προεδρεύσει του ανώτατου συλλογικού οργάνου της Περιφέρειας ένας περιφερειακός σύμβουλος από τη δεύτερη μεγαλύτερη Περιφερειακή Ενότητα, τις Σέρρες, αποδεικνύει στην πράξη ότι αντιμετωπίζει την Κεντρική Μακεδονία ως ενιαία γεωγραφική ενότητα και επενδύει στην ισόρροπη ανάπτυξη και στην ισότιμη αντιμετώπιση όλων των Περιφερειακών Ενοτήτων. Ο κ. Σπυρόπουλος έχει και την εμπειρία και τις δυνατότητες να είναι ένας επιτυχημένος Πρόεδρος για το δεύτερο μισό της θητείας του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας».

Ποιος είναι ο Παν. Σπυρόπουλος

Ο νέος Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Σπυρόπουλος, είναι δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω του Πρωτοδικείου Σερρών. Είναι ηλικίας 51 ετών, γεννήθηκε στον Προβατά Σερρών και αποφοίτησε από τη νομική σχολή του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, ενώ ασκεί τη δικηγορία από το 1996. Από το 2002 ως το 2005 ήταν μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Σερρών, όπου επανεξελέγη στις αρχαιρεσίες του 2014. 

Από το 2006 μέχρι σήμερα έχει εκλεγεί τρεις φορές πρόεδρος του δ.σ. του Λογαριασμού Ενίσχυσης και Αλληλοβοήθειας των Δικηγόρων Σερρών (Λ.Ε.Α.Δ.Σ.). Εκλέχθηκε Περιφερειακός Σύμβουλος στις τελευταίες περιφερειακές εκλογές και συμμετείχε σε διαφόρους πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους της πόλης των Σερρών (Εύξεινος Λέσχη Σερρών, Σύλλογος Πελοποννησίων Ν. Σερρών, Αθλητικός Σύλλογος Ποντίων και στον Σερραϊκό Όμιλο Αντισφαίρισης ως Πρόεδρος). Είναι παντρεμένος και έχει ένα γιο 12 ετών.

Οι εκλογές για την Οικονομική Επιτροπή

Στην Οικονομική Επιτροπή εξελέγησαν τα εξής τακτικά μέλη(αλφαβητικά):
-Συνδυασμός πλειοψηφίας «Αλληλεγγύη»:
1.Ευστάθιος Αβραμίδης – 51 ψήφοι
2.Παύλος Θωμαΐδης - 50 ψήφοι
3.Νίκη Καρατζιούλα – 44 ψήφοι
4.Χρήστος Μήττας – 48 ψήφοι
5.Σωτήριος Μπάτος – 48 ψήφοι
6.Δημήτριος Τζηρίτης - 51 ψήφοι
-Συνδυασμοί μειοψηφίας:
1.Ιωάννης Ανδρίτσος («Περιφέρεια Πρωταθλήτρια») – 27 ψήφοι (εξελέγη σε δεύτερη ψηφοφορία με 37 ψήφους)
2.Γεώργιος Θεοδωρόπουλος («Ριζοσπαστική Αριστερή Ενότητα») – 49 ψήφοι
3.Δημήτριος Μούρνος («Συμμετέχω») – 48 ψήφοι
4.Αθανάσιος Μπασδάνης («Περιφέρεια Πρωταθλήτρια») – 26 ψήφοι (εξελέγη σε δεύτερη ψηφοφορία με 37 ψήφους)

Επίσης εξελέγησαν τα εξής αναπληρωματικά μέλη(αλφαβητικά):
-Συνδυασμός πλειοψηφίας «Αλληλεγγύη»:
1.Βασίλειος Βασιλειάδης – 40 ψήφοι
2.Μαρία Ζωγράφου-Τσαντάκη – 38 ψήφοι
3.Κωνσταντίνος Κούης - 43 ψήφοι
4.Γεώργιος Τσαλώνης – 45 ψήφοι
5.Δημήτριος Τσιμήτρης – 46 ψήφοι
6.Μιχαήλ Χριστόπουλος – 44 ψήφοι
-Συνδυασμοί μειοψηφίας:
1.Δαμιανός Ανδρέου («Οικολογία - Αλληλεγγύη») – 37 ψήφοι
2.Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος («Περιφέρεια Πρωταθλήτρια») – 42 ψήφοι
3.Νιόβη Παυλίδου («Πολίτες Μπροστά») – 39 ψήφοι
4.Δέσποινα Χαραλαμπίδου («Ριζοσπαστική Αριστερή Ενότητα») – 38 ψήφοι


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


ΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Πολιτική][bsummary]

OIKONOMIA

[Οικονομία][bsummary]

ΕΓΚΛΗΜΑ

[Αστυνομικά][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[Υγεία][bsummary]

SPORTS

[Αθλητικά][bleft]

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

[Φωτορεπορτάζ][bleft]