ΚΑΣΤΟΡΙΑ, 11/3/2017._

Ειδικός φρουρός, που υπηρετεί στην Ομάδες Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) στην Καστοριά δολοφόνησε άγρια οδηγό ταξί, χθες βράδυ, σε ερημική περιοχή της Λεύκης.


Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία από την αστυνομική έρευνα, δράστης είναι 30χρονος αστυνομικός, ο οποίος συνελήφθη και ομολόγησε την πράξη του. Όπως είπε στους συναδέλφους του, διέπραξε το έγκλημα επειδή είχε προσωπικές διαφορές με τον 52χρονο οδηγό ταξί.

Ο άτυχος οδηγός ταξί εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς νεκρός, σε ερημική τοποθεσία εκτός πορείας του επαρχιακού δρόμου λευκής κορομηλιάς, δίπλα στο ποτάμι, σε απόσταση 50 m από το αυτοκίνητο του. Ο οδηγός ταξί έφερε δύο τραύματα από σφαίρες, ένα στην κροταφική χώρα και ένα στην πλάτη και σύμφωνα με την αστυνομία χτυπήθηκε από πίσω προς τα εμπρός.

Ο αστυνομικός μέχρι πρότινος υπηρετούσε στην Αθήνα. Πήγε με μετάθεση στην Καστοριά πριν από μικρό χρονικό διάστημα και υπηρετούσε στο Αστυνομικό Τμήμα της πόλης. Στη συνέχεια εντάχθηκε στην ΟΠΚΕ.

Με το που έγινε γνωστή η δολοφονία του ταξιτζή στην τοπική κοινωνία της Καστοριάς όλοι είχαν αρχίσει να μιλούν για τον δολοφόνο μου χτυπά οδηγούς ταξί. Ήταν ένα πραγματικό σοκ για την τοπική κοινωνία. Όλα αυτά όμως φαίνεται πως τελείωσαν μετά τη σύλληψη του αστυνομικού που κατηγορείται για τη δολοφονία.

Η αστυνομία έφθασε στη σύλληψη του δράστη βλέποντας το υλικό από την κάμερα ασφαλείας ενός περιπτέρου. Είχε καταγραφεί ένα άτομο να επιβιβάζεται στο ταξί. Ο άνδρας αυτός κάτι θύμιζε στους αστυνομικούς. Έγινε ανάλυση του video και διαπιστώθηκε πως επρόκειτο για τον 30χρονο συνάδελφό τους.

Όσο για το πώς ξεκίνησαν οι έρευνες για τον άτυχο οδηγό ταξί; Σε αυτό βοήθησε η τεχνολογία. Το σήμα GPS από το ταξί του χάθηκε και έτσι ανησύχησαν οι συνάδελφοι του και άρχισαν τις έρευνες καταρχήν μόνοι τους. Στη συνέχεια ειδοποίησαν την αστυνομία.

Για τη δολοφονία ο 30χρονος αστυνομικός χρησιμοποίησε το ιδιωτικό του όπλο. Ένα σαρανταπεντάρι πιστόλι, που βρέθηκε στο σπίτι του. Αυτό, σύμφωνα με τους ειδικούς, σε μερικές περιπτώσεις φωτογραφίζει έγκλημα πάθους.

Ο δράστης θα οδηγηθεί αργότερα στον εισαγγελέα Καστοριάς.