ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 7/3/2017._


Εικοσιτετράωρη απεργία πραγματοποιούν σήμερα οι εργαζόμενοι της Εγνατίας Οδού Α.Ε., προκειμένου να μην πραγματοποιηθεί ο διαγωνισμός κατασκευής Σταθμού Διοδίων Θεσσαλονίκης επί της Εγνατίας Οδού, στο ύψος του Ωραιοκάστρου. 


Οι εργαζόμενοι είναι αντίθετοι στην παραχώρηση του οδικού άξονα της Εγνατίας Οδού και στην κατασκευή επιπλέον δέκα σταθμών διοδίων.

“Μας προβληματίζουν πολλά θέματα. Ένας κατασκευαμένος δρόμος θα δοθεί σε έναν επενδυτή. Το σύστημα διοδίων, τα συμβατικά διόδια, θεωρούμε ότι δεν είναι σύστημα δίκαιο, χρειάζεται ένα πιο αναλογικό σύστημα χρέωσης. Οι εργαζόμενοι θεωρούμε ότι η κατασκευή διοδίων είναι σπατάλη χρημάτων”, δήλωσε στο ραδιόφωνο του ΑΠΕ – ΜΠΕ “Πρακτορείο 104,9 fm”, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στην Εγνατία Οδό Α.Ε., Αθανάσιος Τενεκές.

Ο πρόεδρος της “Εγνατία οδός Α.Ε.” Απόστολος Αντωνούδης υπογράμμισε, από την πλευρά του, ότι: "πέρα από τους δέκα σταθμούς που έχουμε προκηρύξει, το ΤΑΙΠΕΔ έχει θέσει ως προαπαιτούμενα, άλλους είκοσι πλευρικούς σταθμούς διοδίων. Στο σύνολο θα είναι τριάντα οκτώ. Η χρέωση στην Εγνατία είναι τώρα 3 λεπτά στο χιλιόμετρο και θα φτάσει στα 7 λεπτά".

"Η καινούργια απαίτηση του ΤΑΙΠΕΔ, είναι για να μην υπάρχουν διαφυγές, δηλαδή να μην μπορεί κάποιος να μπαίνει στο δρόμο να κάνει κάποια χιλιόμετρα και να βγαίνει δίχως να πληρώσει κάποιο τίμημα. Στο σχεδιασμό του ΤΑΙΠΕΔ είναι να βγει η προκήρυξη του διαγωνισμού στο τέλος Απριλίου και μέχρι το Δεκέμβριο να πάμε σε δεσμευτικές προσφορές" διευκρίνισε ο κ. Αντωνούδης.