ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 5/3/2017._

"Ο δήμαρχος αποφάσισε να μη με προτείνει για πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου εκ νέου και επέλεξε πιο αρεστές σε αυτόν λύσεις.  Αυτό είναι προφανώς βολικό για τα σχέδια του και τις επιδιώξεις του. Δικαίωμά του και από αυτό κρίνεται."


Μετά λόγια αυτά, ευθείες βολές κατά του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, ο Παναγιώτης Αβραμόπουλος αποχαιρέτησε από τη θέση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, τους δημοτικούς συμβούλους.  Ήταν η τελευταία του μέρα που προήδρευσε στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης, αφού ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης αποφάσισε να τον αντικαταστήσει και να προτείνει για πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου την Καλυψώ Γούλα.

Αυτές δεν ήταν οι μόνες βολές του κ. Αβραμόπουλου. Πρόσθεσε:  Δεν αποδέχτηκα τη θέση αντιδημάρχου που πρότεινε. Η συμμετοχή μου στα κοινά δεν καθορίζεται από θέσεις ή από αξιώματα, ιδιαιτέρως όταν αυτά απαιτούν την αφωνία και την εγκατάλειψη των ιδεών μου".

Στη σύντομη ομιλία του κύριος Αβραμόπουλος υπογράμμισε ότι στήριξε όσες επιλογές θεωρούσε ότι συμβάλλουν στην ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης, στη βελτίωση της ζωής των πολιτών και στην ανάδειξη της νέας ταυτότητας της πόλης. Πρόσθεσε ότι από απόλυτο σεβασμό στην προσπάθεια που είχαν αναλάβει και η οποία οδήγησε δύο φορές την εκλογή του Γιάννη Μπουτάρη στη θέση του δημάρχου επέλεξε, επίσης, να διατυπώνει με ευθύτητα την κριτική του θέση και τις αντιρρήσεις του για επιλογές ή παραλείψεις της δημοτικής αρχής.  Ιδιαίτερα όταν αυτές ερχόταν σε αντίθεση με όσα είχαν διακηρύξει, ως Πρωτοβουλία, ή ακύρωναν την προσδοκία που είχαν δημιουργήσει στους Θεσσαλονικείς. Μάλιστα υπενθύμισε την υπόθεση του ακινήτου Αλλατίνη αλλά και τις υποθέσεις των διαγωνισμών της καθαριότητας η οποίες όπως είπε ελέγχονται σήμερα από τη δικαιοσύνη.

Στη σύντομη ομιλία του ο κ. Αβραμόπουλος ευχαρίστησε για την καλή συνεργασία τους επικεφαλής των παρατάξεων, τους δημοτικούς συμβούλους, τους συνεργάτες του στη διεύθυνση πολιτικών οργάνων, στο τμήμα δημοτικού συμβουλίου και στο γραφείο του. Κυρίως ευχαρίστησε τους συμπολίτες οι οποίοι όπως είπε τον τίμησαν με την ψήφο και την εμπιστοσύνη τους.