Παρασκευή, 31 Μαρτίου 2017._

Οικονομικά τα πρωτοσέλιδα θέματα των σημερινών εφημερίδων, στην πλειοψηφία τους.


Αναλυτικά:

ΑΛΗΘΙΝΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: Ρύθμιση εξπρές για χρέη ως 50.000 ευρώ
“Λύσεις-ανάσα για ατομικές και μικρές επιχειρήσεις «κρύβονται» στις διατάξεις του νομοσχεδίου για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό, που βρίσκεται για ψήφιση στη Βουλή”, γράφει η εφημερίδα.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Κόβουν δύο συντάξεις το χρόνο σε 900.000 Έλληνες
Η εφημερίδα υπογραμμίζει: «Ακόμα και δύο συντάξεις τον χρόνο μπορεί να χάσουν κατά μέσο όρο οι συνταξιούχοι που θα πληγούν από το βαρύ πακέτο πρόσθετων μέτρων ύψους 2% του ΑΕΠ (3,6 δισ. ευρώ) για την περίοδο μετά το 2018, όπως προκύπτει από τη χθεσινή κυνική ομολογία των υπουργών Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου και Εργασίας Εφης Αχταιόγλου κατά την ενημέρωση βουλευτών των Ανεξάρτητων Ελλήνων (ΑΝ.ΕΛ.)».

ΕΘΝΟΣ: Ποια χρέη και πώς θα διαγράφονται
Αναφερόμενη στον εξωδικαστικό διακανονισμό, η εφημερίδα γράφει: «Τη διαγραφή του συνόλου των τόκων υπερημερίας των πιστωτικών ιδρυμάτων και σημαντικού ποσοστού των απαιτήσεων του Δημοσίου στους συνεπείς (και με αποδεδειγμένη οικονομική αδυναμία) οφειλέτες προβλέπει το σχέδιο νόμου για τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης των χρεών που αναμένεται να εξεταστεί σήμερα από την αρμόδια νομοπαρασκευαστική Επιτροπή της Βουλής».

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Η Τουρκία στρέφει τα κανόνια σε Έβρο και Αιγαίο
Όπως υποστηρίζει η εφημερίδα «ο Ερντογάν τερμάτισε ντροπιασμένος την επιχείρηση "Ασπίδα του Ευφράτη" στη Συρία και μετακινεί άρματα μάχης και στρατό στα σύνορα με την Ελλάδα, ενώ επιχειρεί να μας περικυκλώσει από βορρά».

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Κοιμάται και η τύχη του δουλεύει
Η εφημερίδα αναφέρεται στο επίδομα που πήρε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μπαλαούρας και γράφει: «Με τόσα λάθη σίγουρα δεν θα γλίτωναν το... μπαλαούρο εάν βρίσκονταν σε πολεμικό πλοίο! Ευτυχώς για αυτούς δεν βρίσκονται σε πλοίο, αλλά στη χώρα των Λωτοφάγων. Ολα τα νέα, καλά ή κακά, κρατούν μόνο λίγες μέρες. Κι έπειτα ξεχνιούνται».

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ: Ο ασκός του Αιόλου
«”Φωτιά” έβαλε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος στις διαβουλεύσεις για το Ασφαλιστικό, καθώς για τη διάσωση του συστήματος έριξε στο τραπέζι την παράταση του εργασιακού βίου, ανοίγοντας έτσι την «πόρτα» για μία ακόμα αύξηση των γενικών ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, που σήμερα βρίσκονται στα 67 έτη και «σπρώχνονται» έτσι προς τα 70”, γράφει η εφημερίδα!

ΕΣΤΙΑ: Η Ελλάς συνδέει Brexit με Κυπριακό
Σύμφωνα με την εφημερίδα «ο Έλλην υπουργός(σ.σ. ο κ. Κοτζιάς) σφοδρά δυσαρεστημένος από την φιλοτουρκική στάση του Λονδίνου στις συνομιλίες για την τύχη της Μεγαλονήσου δεν δίστασε να συνδέσει την στάση της 'Ελλάδος στις μακρές διαπραγματεύσεις για τους όρους της Βρεταννικής εξόδου από την Ένωση (Brexit) με την στάση που θα επιδείξει προσεχώς η Μεγάλη Βρεταννία στό Κυπριακό».

H ΑΥΓΗ: Φοροφυγάδες στο γκισέ
Η εφημερίδα αισιοδοξεί: «Απτά αποτελέσματα καταγράφει από τον πρώτο μήνα εφαρμογής του το νέο λογισμικό σύστημα ταχείας διασταύρωσης των πραγματικών καταθέσεων φορολογουμένων με τα δηλωθέντα εισοδήματα, το οποίο παρουσίασαν χθες η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών (Τσακαλώτος, Παπανάσιου) και ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γ. Πιτσιλής».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: Γκραν γκινιόλ προτάσεις για το ασφαλιστικό
Η εφημερίδα επισημαίνει: «Παράταση ίου εργασιακού βίου των εργαζομένων προτείνει ο διοικητής της ΤτΕ για να σωθούν τα ασφαλιστικά ταμεία, τα αποθεματικά των οποίων θα πρέπει να διαχειρίζεται η ιδιωτική ασφάλιση. Με τον επικεφαλής του Διεθνούς Οργανισμού Εργασίας συναντάται ο Αλ. Τσίπρας».

H ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Τα εργασιακά φρενάρουν τη συμφωνία
Η εφημερίδα τονίζει: «Με το χθεσινό Euroworking Group να κάνει βήματα πίσω αντί βήματα προόδου, έληξε η χθεσινή συνεδρίαση χωρίς συγκεκριμένη ημερομηνία επιστροφής των θεσμών στην Αθήνα».

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Άγνωστη λέξη η παγία για τον τέως δήμαρχο
Αναφερόμενη στη νέα δίκη Παπαγεωργόπουλου, η εφημερίδα γράφει: «Επικαλέστηκε απόλυτη άγνοια για την παγία, όμως ανέλαβε την πολιτική ευθύνη Βασίλης Παπαγεωργόπουλος: Δεν είδα, δεν ακόυσα, δεν είχα αρμοδιότητα Η φράση «δεν γνωρίζω» ακούστηκε χθες πολλές φορές από τα χείλη του Β. Παπαγεωργόπουλου, ο οποίος επιχείρησε να πάρει μεγάλες αποστάσεις από όσα συνέβαιναν στα ταμεία του δήμου».

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Αποτιμάμε τη δράση μας χαράσσουμε καθήκοντα προχωράμε μπροστά!
Η εφημερίδα αναφέρεται στο συνέδριο του ΚΚΕ και γράφει: «Μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού και συγκίνησης ξεκίνησαν χτες οι εργασίες του 20ού Συνεδρίου του ΚΚΕ, στην έδρα της ΚΕ του Κόμματος στον Περισσό. Την Εισήγηση της ΚΕ του ΚΚΕ, που παρουσίασε στο Συνέδριο ο ΓΓ της ΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, δημοσιεύει σήμερα ο «Ριζοσπάστης». Δεκάδες προσκεκλημένοι, από τους χώρους των Γραμμάτων, των Τεχνών, του Πολιτισμού, από φορείς του επιστημονικού κόσμου και των μαζικών κινημάτων, παραβρέθηκαν στην έναρξη των εργασιών. Ξεχωριστή η παρουσία των βετεράνων συντρόφων και συναγωνιστών, αλλά και αγωνιστών που συμπορεύονται χρόνια με το ΚΚΕ, μέσα από τις γραμμές του κινήματος. Τη διεθνή απήχηση του Συνεδρίου αναδεικνύουν τα 98 χαιρετιστήρια μηνύματα Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων που έφτασαν στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ».

ΤΑ ΝΕΑ: Νυχτερινή εμπλοκή και... Μάλτα γιοκ
«Μια διαφωνία του Πρωθυπουργού με τον υπουργό Οικονομικών την τελευταία στιγμή προκάλεσε εμπλοκή στη διαπραγμάτευση, η οποία φαινόταν ότι τελειώνει. Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος είχε συνάψει προσύμφωνο με τους δανειστές αναφορικά με το χρονοδιάγραμμα και το εύρος των περικοπών στις συντάξεις, αλλά ο Αλέξης Τσίπρας φέρεται ότι έκρινε πως κάτι τέτοιο δεν μπορούσε να περάσει», γράφει η εφημερίδα.

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Οδικός χάρτης  για μια δυναμική Θεσσαλονίκη
«Τη συγκρότηση της Στρατηγικής για την Αστική Ανθεκτικότητα «Θεσσαλονίκη 2030» ολοκλήρωσε ο Δήμος Θεσσαλονίκης. Το στρατηγικό σχέδιο, το πρώτο που παρουσιάζεται σε πανελλήνιο επίπεδο, είναι αποτέλεσμα της εντατικής συνεργασίας του Δήμου με το διεθνές δίκτυο των «100 Ανθεκτικών Πόλεων» (100RC), μια πρωτοβουλία που υποστηρίζεται από το Ίδρυμα Rockefeller», γράφει η εφημερίδα.

ESPRESSO: Σοκ στο “Survivor” με τραυματίες παίκτες
«Τρόμος στο «Survivor» με το τροχαίο, που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό των «Μαχητών» Ειρήνης Κολιδά και Μάριου Πρίαμου Ιωαννίδη», γράφει η εφημερίδα.

KONTRA NEWS: Καυτοί λογαριασμοί από τις απάτες του Χρηματιστηρίου
«Κυβέρνηση και Δικαιοσύνη επαναφέρουν στο προσκήνιο το μεγάλο σκάνδαλο του χρηματιστηρίου, μέσα από μια μεγάλη έρευνα τραπεζών λογαριασμών, που συνδέονται με την αμαρτωλή περίοδο. Οι κάτοχοι των καυτών λογαριασμών σε τράπεζες της Ελλάδας και του εξωτερικού, που δεν μπορούν να δικαιολογήσουν την προέλευση των ποσών, θα διωχθούν για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, ανεξαρτήτως αν το κύριο αδίκημα της χρηματιστηριακής απάτης έχει παραγραφεί», τονίζει η εφημερίδα.

STAR PRESS: Ανατροπή για Ντάνο και Σπαλιάρα

Η εφημερίδα αναφέρεται στο ατύχημα που έγινε στον Άγιο Δομήνικο με παίκτες του Survivor.