ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 19/2/2017._


Επτά χούλιγκαν συνέλαβε η Αστυνομία, χθες το απόγευμα, πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τη λήξη του τελικού κυπέλλου, μεταξύ Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ, στο Αλεξάνδρειο Αθλητικό Μέλαθρο της Θεσσαλονίκης.


Όλοι οι συλληφθέντες είναι άνδρες 20-45 χρόνων, σε βάρος των οποίων σχηματίζονται κατά περίσταση δικογραφίες, για «Αδικήματα βίας με αφορμή αθλητικές εκδηλώσεις», «Απρόκλητες σωματικές βλάβες», «Απόπειρα απρόκλητων σωματικών βλαβών σε βάρος αστυνομικού εν υπηρεσία», «Απόπειρα απρόκλητων και επικίνδυνων σωματικών βλαβών», «Αντίσταση», «Διακεκριμένη περίπτωση φθοράς» και παραβάσεις των Νόμων περί εξαρτησιογόνων ουσιών και περί φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων.

Οι τέσσερις πρώτοι συνελήφθησαν κατά τον έλεγχο των οπαδών την ώρα που ανέβαιναν στα λεωφορεία για να μεταβούν στο Παλέ, για τον αγώνα. Είχαν στην κατοχή τους χασίς και κοκαΐνη. Ο πέμπτος συνελήφθη επειδή είχε στην κατοχή του βεγγαλικά.

Το πιο απίθανο περιστατικό συνέβη κατά τη μετακίνηση των οπαδών στο Αλεξάνδρειο. Ένας 45χρονος χτύπησε τον οδηγό του λεωφορείου μέσα στο οποίο βρισκόταν, άρπαξε το τιμόνι και το "έκοψε" απότομα δεξιά, με αποτέλεσμα να χτυπήσει δικυκλιστή αστυνομικό που συνόδευε τους φιλάθλους στο γήπεδο! Το λεωφορείο ακινητοποιήθηκε και ο 45χρονος συνελήφθη μετά από πάλη με τους αστυνομικούς!

Λίγο πριν την έναρξη του παιχνιδιού, μέσα στο Νικ Γκάλης Χολ, συνελήφθη 34χρονος που πετούσε φωτοβολίδες με δολοφονικά στυλό! Στην κατοχή του βρέθηκε στυλό - εκτοξευτής και 11 φωτοβολίδες - αμπούλες.

Με τη λήξη του αγώνα, κατά την αποχώρηση των φιλάθλων, μια μερίδα χούλιγκαν πέταξαν εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων, καθίσματα, ξύλινα δοκάρια, κομμάτια από μάρμαρα και βεγγαλικά, ενώ έκαναν χρήση δυο πυροσβεστήρων. Οι αστυνομικές δυνάμεις παρατάχθηκαν κατάλληλα, προκειμένου να αποτρέψουν την είσοδο των ατόμων στον αγωνιστικό χώρο.

Τέλος, κατά την αποχώρηση των φιλάθλων, άλλη ομάδα 250-300 χούλιγκαν, οργανωμένα, επιτέθηκαν απρόκλητα σε βάρος των αστυνομικών δυνάμεων, πετώντας εναντίον τους βεγγαλικά, πέτρες και κομμάτια από τσιμέντο, ενώ έβαλαν φωτιά σε τρεις κάδους απορριμμάτων στην ευρύτερη περιοχή. Η ανωτέρω ομάδα απωθήθηκε από τις αστυνομικές δυνάμεις, με περιορισμένη χρήση χημικών, χωρίς να προκληθούν τραυματισμοί.