Οι «κυανόλευκοι» κατέβαλλαν τεράστια προσπάθεια, έφεραν τούμπα το παιχνίδι με την ΑΕΚ με τα γκολ των Περόνε και Μοντέιρο. Ωστόσο δεν κατάφεραν να κρατήσουν το αποτέλεσμα.



ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 13/2/2017._

Παρότι η ΑΕΚ προηγήθηκε νωρίς στο Καυταζογλείο ο Ηρακλής κατάφερε να πάρει τον σημαντικό βαθμό με το τελικό 2-2 να κλείνει την 20 αγωνιστική της Superleague. 

Μόλις στο 19′ οι φιλοξενούμενοι βρέθηκαν μπροστά στο σκορ, αφού μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ηρακλή ο Μάνταλος έτρεξε τον κενό διάδρομο που του δόθηκε και στην κατάλληλη στιγμή πάσαρε στον Βάργκας που μέσα από την περιοχή έγραψε εύκολα το 0-1.

Ο Ηρακλής προσπάθησε κυρίως με μακρινά σουτ να απειλήσει με το γκολ της ισοφάρισης να έρχεται λίγο αργότερα από τα πόδια του Εμάνουελ Περόνε. Στο 39′ ο Λεοζίνιο εκτέλεσε έξυπνα φάουλ, ο Περόνε κινήθηκε στην πλάτη της άμυνας της ΑΕΚ και με προβολή έφερε το ματς στα ίσια, με το 1-1 να είναι και το σκορ του ημιχρόνου.

Η ομάδα του Παντελίδη κατάφερε μάλιστα να περάσει και μπροστά στο σκορ στην επανάληψη, όταν ο Μοντέιρο στο 59′ εκμεταλλεύτηκε το τραγικό λάθος του Μπάρκα που βγήκε να…ντριμπλάρει μακριά από το τέρμα του και έγραψε το 2-1.

Σε μια  φάση που οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για οφσάιντ, με τα ριπλέι ωστόσο να μην τους δικαιώνουν, ο Χριστοδουλόπουλος πήρε το ριμπάουντ μετά από απόκρουση του Χουάντερσον σε σουτ του Αραούχο και με τακουνάκι ισοφάρισε στο 76′.

Από το 82′ η ΑΕΚ έμεινε με 10 λόγω της αποβολής του Μπακάκη με δυο κίτρινες (πρώτη για διαμαρτυρία, δεύτερη  για θέατρο) και στο τέλος του παιχνιδιού ο Ηρακλής λίγο έλειψε να πάρει την σημαντική νίκη, με τον Λεοζίνιο να χάνει τετ α τετ με τον Μπάρκα στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού.

Η ταυτότητα του αγώνα
Γκολ: 39' Περόνε, 64' Μοντέιρο / 19' Βάργκας, 76' Χριστοδουλόπουλος
Διαιτητές: Φουκάκης Γιώργος (Ηρακλείου), Βοηθοί: Γκάγκας Δημήτρης (Λάρισας), Κοσμάς Χαρίσης (Γρεβενών). Τέταρτος: Θανάσης Σέζος (Κιλκίς)
Κίτρινες: 15' Στάμου, 62' Κούρος, 81' Ιντζόγλου, 87' Χουάντερσον, 90' Πασάς / 43' Βάργκας, 63' Μπακάκης
Κόκκινες: 82' Μπακάκης (2η κίτρινη)
Οι συνθέσεις:
Ηρακλής (Παντελίδης): Χουάντερσον, Δώνης (79' Πασάς), Στάμου, Κούρος (86' Γροντής), Αργυρόπουλος, Τζανετόπουλος, Ιντζόγλου, Σαραμαντάς, Μοντέιρο (85' Αγγελόπουλος), Λεοζίνιο, Περόνε.
ΑΕΚ (Χιμένεθ): Μπάρκας, Γκάλο (32' Μπακάκης), Βράνιες, Λαμπρόπουλος, Ντίντακ, Σιμόες, Γιόχανσον (70' Γιόχανσον), Βάργκας (61' Αραούχο), Μάνταλος, Χριστοδουλόπουλος, Πέκχαρτ.